Hoppa till sidans innehåll

Lägerinformation


Under försäsongen läggs grunden för säsongen, ett helgläger motsvarar ca 8 veckors träning i Väsjöbacken. Framför allt i de yngre grupperna är det viktigt att åka mycket skidor. För alla grupperna är det viktigt att för att utvecklas som utförsåkare att delta så många läger dagar som är möjligt.

För detaljerad information om läger se information om respektive läger på tabyslk.kanslietonline.se

För TSLK:s Klubbläger (f.n. Höstlovsläger, Ungdomsläger och Familjeläger) ingår kostnaden för tränare i ordinarie träningsavgiften. För övriga läger tillkommer en träningsavgift för att täcka delar av tränarnas omkostnader.

TSLK Familjeläger vänder sig till hela familjen och är för många första mötet med Täbys lägerverksamhet. TSLK Familjeläger har aktiviteter för hela familjen och stor vikt läggs vi sociala aktiviteter för att skapa samhörighet och för att nya medlemmar skall känna sig välkomna i klubben. Precis som på övriga läger ligger vikten på att skapa bästa möjliga förutsättningar för träning, det innebär att alla vuxna skall räkna med att bidra och assistera vid måltider, aktiviteter och träning. Familjen bor ihop. Trots namnet umgås föräldrar och barn begränsad tid.

TSLK Höstlov vänder sig till åkare från U10 och uppåt, även U8 har varit med och
utvecklat sin skidåkning och haft kul. Höstlovsläger genomförs i Alperna och ftersom det för många är säsongs första läger är det mycket friåkningsövningar landat med banträning. Anmälan till lägret läggs ut tidigt, ofta redan i november,
eftersom de som bokar flygbiljetter tidigt hittar det lägsta priserna. Tidig anmälan är en möjlighet och inget krav. Familjen bor ihop men många kommer att behövas som faddrar för ensam åkande barn. Yngre barn som vill åka själva på höstlovsläger bör ha deltagit på höstlovs läger tidigare med förälder eller annan närstående vuxen innan det åker med klubbfadder.

TSLK Ungdomsläger vänder sig till åkare från U8 och uppåt. Från U14 förväntas ungdomarna klara sig själva på läger, på ungdomslägret tränas alla barn att klara sig själva och de äldre bor med sina träningskompisar. Föräldrar som är med på lägret förväntas bo med och coacha flera barn än de egna.

TSLK Nivå 3- läger riktar sig till de ungdomar som har hög ambitionsnivå och vill träna mer än det som erbjuds i klubbens grundutbud av försäsongsläger.

Fartläger för U14 och U16 arrangerar Stockholms Alpina kommitté ett fart läger i början av januari. Liksom på klubbläger krävs föräldramedverkan.

Uppdaterad: 14 SEP 2018 15:59 Skribent: Caroline Eklund

 

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

 

 

Ramundberget 300dpi

 

alpingaraget_85052852

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: 0708723205
E-post: This is a mailto link

Se all info