Hoppa till sidans innehåll

Drogpolicy


Drogpolicy -  Tågarpsortens Ryttarförening

 

Tågarpsortens Ryttarförening arbetar för att häst- och ridintresserade i alla åldrar skall ha möjlighet att träffas för att träna, tävla samt utöva andra aktiviteter tillsammans.

Det är viktigt att de äldre i föreningen är goda förebilder får våra yngre medlemmar vad gäller tobak, alkohol och andra droger.

Tobak

Tobak innefattar både snusning och rökning. Åldersgränsen enligt svensk lag är 18 år. Vi tillåter inte våra barn och ungdomar under 18 år att använda tobak under eller i anslutning till träning, tävling eller annan föreningsverksamhet. Om vi upptäcker att någon/några av våra yngre medlemmar under 18 år använt tobak pratar vi med berörd person och kontaktar därefter föräldrar eller vårdnadshavare.

Ansvaret för att dessa regler följs är ungdomarnas eget, men också tränarnas och föräldrarnas.

Alkohol

Åldersgränsen är 18 år för att köpa och dricka alkohol på restaurang och 20 år för att få köpa på systembolaget enligt svensk lag. Vi tillåter ingen som är under 18 år att dricka alkohol.  Om vi upptäcker att någon/några av våra yngre medlemmar under 18 år dricker alkohol pratar vi med berörd person och kontaktar därefter föräldrar eller vårdnadshavare.

Inom vår förening är det självklart att ingen alkohol förekommer under träning, tävling eller vid andra aktiviteter.

På eventuella fester i föreningens regi bjuds aldrig alkohol på någon under 18 år.

Narkotika och drogpreparat

Allt bruk av dopingmedel är oacceptabelt. Inget idrottsresultat är så värdefullt att bruk av dopingmedel kan försvaras. All användning och hantering av narkotika är förbjuden i enlighet med svensk lag och all användning av dopingpreparat är förbjuden i samband med idrotten och dess etik.

Om vi misstänker eller upptäcker att någon/några av våra medlemmar provat narkotika eller något dopingpreparat pratar vi med berörd person och kontaktar därefter föräldrar eller vårdnadshavare om medlemmen är under 18 år Efter dessa åtgärder bedömer vi eventuella konsekvenser för den berörda.

Ansvaret för att denna policy eftersträvas ligger på oss alla gemensamt. Alla vuxna, tränare, föräldrar och ungdomar delar ansvaret att policyn efterföljs.

För att sprida vår policy bland medlemmarna kommer den att publiceras på vår hemsida samt påminnas om på våra medlems- och årsmöten.

Vår drogpolicy följer RF:s dopingregler

Uppdaterad: 16 JAN 2018 00:15 Skribent: Thomas Jörgensson

 

Postadress:
Tågarpsortens RF - Ridsport
Toppåkersvägen 44
26194 Annelöv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info