Hoppa till sidans innehåll

Information nya elever


 

Varmt välkomna till Tämta Ridklubb

 

                              

Tämta Västra Skattegården 27

513 93 Fristad

 

  

 

Tel: 033262130

E-post: This is a mailto link

 

 

Ankomsten:

Kör ner genom allén, parkeringen har ni till vänster framför paddocken.

Ridskolestallet är grått, följ stallets vänstra sida tills ni kommer till en trädörr där det står ”Stall Ridskola” gå in och sedan till vänster genom glasdörrarna, knappen som öppnar glasdörrarna sitter på boxen vid ingången. Väl inne vid skötselspiltorna finns hästlistan rakt fram till höger om den gråa dörren. Sök efter tid och namn för att får reda på vilken som är dagens häst.

Förberedelser före ridning:

Hästhantering och ridning sker alltid med godkänd ridhjälm samt säkerhetsväst (from 18år är säkerhetsväst inte ett krav). Godkänd ridhjälm och säkerhetsväst finns att hyra i sadelkammaren.

Hämta ut hästen ur boxen och ställ den i en uppställningsspilta, här kan ni borsta, kratsa hovar, sadla och tränsa. 5 min innan lektionen startar går alla ridande ekipage till ridhus/paddock, på vägen ut från skötselplatserna tar ni med hästens grimma och hänger den på hästens krok till vänster om ytterdörren. Hästarna leds med tyglarna tagna över huvudet, har hästen en martingal leds hästen med tyglarna kvar på halsen. Ha alltid ett avstånd på ca 3 meter till hästen före. Vid uppställning på ridbanan, ha alltid en lucka på minst 3 meter. Hittar ni inte hästen i sin box går den lektionen, gå till läktaren och invänta din tur. 

Efter ridning:

De hästar som ska gå lektion stannar kvar i ridhuset med sin nya ryttare. Om er häst inte får en ny ryttare, lägg upp stigbyglarna, ta tyglarna över halsen och invänta ridlärarens okej att lämna ridbanan. Led hästen till uppställningsspilorna, glöm inte ta med er hästs grimma från kroken i stallet. Hästen tränsas och sadlas av, borstas ordentligt och hovarna kratsas. Om hästen är svettig, svabba av den med en tvättsvamp och ljummet vatten. Vintertid har hästarna täcke på sig. Alla täcken är märkta med namn. När hästen är klar leds den tillbaka till sin box. Mocka bort eventuellt träck och sopa upp vid skötselplatsen. Var nog med att skölja rent hästens bett, borsta av hästens benskydd och putsa av hästens sadel och träns.

 Att tänka på:

Vi rekommenderar att ni är på plats ca 30min innan lektionen startar.

30min före dagens första lektion är ridläraren på plats i stallet och hjälper till vid behov. Övriga tid är ridläraren i ridhuset och håller lektioner, om ni behöver hjälp finns alltid hästkunniga elever och föräldrar i stallet som gärna hjälper till.

Vi på TRK har inga ledare att tillgå. Det betyder att ni eller en anhörig måste leda ert barn på knatteridning samt i nybörjargrupp.

Meddela alltid TRK om ni inte kan komma till er lektion, det finns oftast någon som vill rida igen i just din grupp.

 

Hoppas ni ska trivas hos oss på TRK

 

Uppdaterad: 10 DEC 2019 14:18 Skribent: Susanne Platemark
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Tämta RK - Ridsport
Tämta Västra Skattegården 27
51393 Fristad

Kontakt:
Tel: 033262130
E-post: This is a mailto link

Se all info

fp-vaxer-ideer[1]

sl_sju_c_pos_letter_2r

34[1]

toppenny[1]