Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det blev en sannerligen förnämlig lördag för Pergamons farmarlag i Sydallsvenskan. Inte bara färdades de hemåt med samtliga poäng i bagaget - lagets spelare Christoffer Jakobsson storspelade med fyrsiffrig slagning samt en serie på 300 poäng!
 

Bodens BS vann med 20-0

(2019-02-23 20:42)
Ett antal gånger om året slutar matcher med resultatet 20-0. Den här gången var det Nordallsvenskans dominanter Bodens BS som avfärdade Lycksele-laget Jonsta med dessa siffror.
 
I damernas Södra Allsvenska vann BK Söder toppmötet mot serieledande BK Hallandia och i den Norra serien tog serieledande IF Hammarby BF två övertygande bortasegrar och drar ifrån i toppen.
 
Den tidiga seriefinalen i Elitserien mellan Team Clan och gästande BK Jösse avgjordes i slutrutan, 11-9 till Clan. Lördagens skräll stod IKW/Köping för genom att besegra Team Pergamon med 13-7.
 
I Mellanallsvenskan gjorde AIK två riktigt starka insatser på lördagen, när man första besegrade Vimmerby med 12-8 och sedan Örnen med samma siffror. Vinsterna gör att AIK har ett bra läge för kvalspel till elitserien.
 
Serieledande Spader Dam vann lekande lätt hemma över Örgryte och Högland vann den viktiga streckmatchen borta mot Skrufscha, men lördagens största nyhet var att nykomlingen Sundbyberg tog sin första seger i comebacken.
 

Indv SM 2019

(2019-02-22 14:26)
Nu är det snart dags för årets höjdpunkt Individuella SM 2019
 
Förbundskaptenen Patrick Backe har valt den tidigare landslagsspelaren Michael Ahlqvist som assisterande förbundskapten vid herrarnas EM i sommar. - Det ska bli kul att komma ut igen, säger han själv.
 
Den svenske landslagsspelaren Martin Larsen har tagit sig vidare till matchspelet i Indianapolis Open på den amerikanska proffstouren. Där har det dock inte gått lika bra. - Inte alls den starten man var ute efter, skriver han på sin hemsida.
 
Världens bästa liga är uppe på omgång 15 och till helgen kommer vi få se en seriefinal hos herrarna: Clan – Jösse och viktiga matcher hos damerna, bland annat X-Calibur – Högland.
 
När 3-manna SM avgjordes under SM-veckan i Sundsvall för ett par veckor sedan sattes tittarrekord. Över 400 000 svenskar såg bowling på SVT 1 en vanlig torsdag eftermiddag - Det är galet bra, jag vet inte vad man ska säga, säger Michael Granström.
 
Den 26-åriga stockholmskan Amanda Andersson är tränare för IS Götas Elitserie-lag och fick i vintras veta att hon ska åka med till Junior-EM i Wien som assisterande förbundskapten. - Det var väldigt oväntat, det blev lite kortslutning, säger hon.
 
På Baltiska hallen i lördags gjorde den svenska bowlinglegendaren Tony Rosenquist comeback i seriesammanhang. Efter 21 års uppehåll blev det seriebowling igen. Nu i Malmöklubben BK Playax som spelar i div 2.
 
Det börjar dra ihop sig i kampen om den tredje kvalplatsen i Norra gruppen. AIK har sett ut att ha platsen i säkert grepp, men hastigt - och för AIK mindre lustigt - håller den på att glida dem ur händerna.
 
Det blev en riktigt jämn kamp när Nässjölaget Högland tog emot regerande svenska mästarinnorna Team X-Calibur. Match blev spännande och X-Calibur kunde mot slutet säkra segern med 11-9.
 

Våra Sponsorer

ICA Maxi

 

 

Motala Bowlinghall

Broddson

Emanuelssons

logo_staafs1

 

Grolls

 

Godegårds Buss & Taxi

 

 

 

Postadress:
Team Baltzar BC - Bowling
Peter Engesten, Oxhagsgatan 12
59160 Motala

Kontakt:
Tel: +46705406179
E-post: peter.engesten@vattenfall.com

Se all info

Sponsorhuset