Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Team Blekinge Löparförening

Idén till en löparförening väcktes av ett antal löpare under en resa till Berlin Marathon hösten 1989. På nyåret 1991 bildades en interimsstyrelse och det första numret av klubbtidningen utkom våren 1991.

 

Officiellt bildades föreningen den 18 januari 1992 vid ett möte i Sjöarp, Bräkne-Hoby. Bengt-Åke Svensson blev klubbens första ordförande.

Verksamheten riktar sig till alla som har ett intresse av att springa – nybörjare, motionärer och elit – alla är lika välkomna. Föreningen lägger lika stor vikt vid den sociala gemenskapen som vid tränings- och tävlingsresultaten.
Föreningen tar avstånd från droger och verkar för en jämställd förening. Mer finns att läsa i föreningens drogpolicy och jämställdhetspolicy.

 

Föreningens klubblokal finns idag på Tennvägen, i närheten av Bastasjö friluftsområde, Karlskrona.

 

Antalet medlemmar uppgår till cirka 300 och kommer från hela länet.

 

Föreningen arrangerar varje år ett antal egna tävlingar samt träningstillfällen, företrädesvis i Karlskrona och Ronnebyområdet. Det största arrangemanget föreningen står för är Kristianopel Runt/Kustmaran.

 

Föreningsmedlemmarna deltar årligen i tävlingar både inom och utom landet - stafetter, hel- och halvmarathon, terräng och övriga långlopp.

 

Föreningens mest framgångsrika medlemmar är, på damsidan Marie Lindkvist, som vid SM-Marathon i Stockholm 1996 placerade sig som 2:a med tiden 2:55:45.
På herrsidan har Stefan Ulmeståhl och Leif Holm tagit ett flertal 1:a platser på VSM i Marathon.
VSM-guld i M40-klassen togs av Johan Porshult i Växjö marathon 2009.

Även i övrigt har många klubbmedlemmar vunnit eller tagit framskjutna placeringar i olika tävlingar samt tagit ett stort antal DM-medaljer.

Uppdaterad: 07 DEC 2016 10:34 Skribent: Jörgen Abrahamsson

Postadress:
Team Blekinge LF - Friidrott
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info