Hoppa till sidans innehåll

DM 10000m


Så har då en av årets absolut mest prestigefulla tävlingar avgjorts på Västra Mark! Äran att få titulera sig snabbast i blekinge på 10000m stod på spel så rimligtvis borde varenda löpare i blekinge ställt upp och kämpat om de ädla medaljerna. Segraren på manliga sidan ska givetvis premieras så här kommer löparesset.

Jag

David Högberg

 

För er som inte känner i mig så är det jag på bilden och visst var jag lite nöjd med att äntligen få plocka hem DM-guldet på 10000m som jag saknade men dessvärre gjorde jag det inte i kraft av att vara snabbast i blekinge utan pga ett svagt startfält. Jag kan på rak arm räkna upp tio löpare/orienterare som skulle slå mig på distansen men tyvär har inte DM den statusen som den borde. Nej skärpning till nästa år då jag vill se alla de bästa manliga och kvinnliga löparna i Blekinge till start.

 

Så nu när jag har fått gnälla lite tänkte jag istället fokusera på det positiva.

På damsidan hade vi t.ex. äran att ha en nybliven medaljör på 100km till start i Petra Skiöld Ryssberget (dock utom tävlan). Tiden var hon kanske inte sådär jättenöjd med men hon är onekligen en inspirationskälla med sin aldrig sinande energi som smittar av sig på omgivningen.

Petra

Petra

 

Etta på DM blev nu istället Jannike Åkesson på årets bästa tid bland damerna i teamet med Maria Magnusson Team Blekinge som tvåa. Maria plockade härmed hem sitt första DM-medalj. Trea var en helt ny bekanstskap för mig i blott 14-åriga Olivia Larsson Team Blekinge. Alltid skoj när det kommer fram nya talanger och pappa Stefan får nu ligga i om han ska vara snabbast i familjen.

Olivia

Olivia Larsson

 

På herrsidan var det också en utom tävlan som var snabbast i Johan Palmqvist Vegan Runners som drog trean i loppet Stefan Karlsson Team Blekinge (tvåa DM) i två kilometer innan han seglade iväg till en övertygande seger.

två kilometer

Johan och Stefan fortfarande ihop

 

Den sista medaljen gick även den till Team Blekinge när Olof Woltil sprang in på fina 38,33 efter en spurtduell med Thomas Börjesson.

Vi fick även en handfull personliga rekord i Karl-Johan Johnsson, Fredrik Rosenqvist, Anders Tedblad och Bo Fredriksson.

 

Alla resultat

 

 

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:06 Skribent: David Högberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Team Blekinge LF - Friidrott
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info