Hoppa till sidans innehåll

KM 800m


Ska man ha en egen hörna och texterna ska gå under den högst ärovördiga benämningen krönikor så bör man hosta fram betydligt fler texter än jag gjort den senaste tiden. Jag väljer dock att skylla ifrån mig på min dator vars tangentbord har drabbats av afasi efter att Lowe två år har kladdat med något oidentifierbart ämne på desamma till följd att vissa bokstäver inte vill vara med om man inte brukar våld med ett trubbigt föremål. Ska dock bättra mig nu så jag får behålla denna sfär där mitt ego får härja fritt. Allra helst nu när jag springer så förbannat dåligt.

 

Nog om det för egentligen var det ju en tävling som skulle redovisas. När jag drog igång det här nymodigheterna med KM 800m förra året var vi 8-9 startande. Då var det visserligen en torsdag men att vi denna gången skulle vara 49st kom ändå som en smärre chock. Jag vill rikta ett stort tack till Gert Gustavsson och Nicklas Bohman för tidtagningen som blev ett hästjobb trots fyra heat.

 

På damsidan kom tyvärr inte förra årets segrare Pauline Jeppsson till start och mycket talade då för att segern skulle stå mellan Jannike Åkesson och Ulrica Skagert. Dessa lösgjorde sig också direkt från övriga med en brutal första tvåhundring på 36-37sek och ett förstavarv på 1,16. Vid 500m började dock Ulrica få en lucka som sedan bara växte in i mål och segern var tll slut tämligen överlägsen. Tiden blev till slut 2,39,4 vilket är ett nytt klubbrekord och lyckan var total både hos segraren och den imponerade publiken.Tvåa blev sedan en riktig högoddsare då Sara Rhodin kämpade ner Jannike på de sista metrarna. Överlag var det väldigt bra klass på damsidan med ytterligare två under tre minuter i Petra Axenram och Mia Magnusson.

 

Herrsidan var mer oviss på förhand då ettan Andreas Hoberg och tvåan Christian Malmström från förra året inte var på plats. Favoritskapet hade av tävlingsledningen lagts över på Jonas Porshult som då drabbades av svår ambivalens huruvida han överhuvudtaget kulle våga starta i denna så ovana rollen som "den som alla vill slå". Pojken kom ändå till start men en stark utmanare dök oväntat upp i Martin Söderberg som direkt gick upp i spets och t.om. hade en liten lucka efter första varvet. Jonas tryckte dock på genom kurvan och gick i kapp och med 150m kvar la han in stöten och spurtade hem segern på 3,16,4. Martin var sedan sekunden före David Högberg som reste sig åtminstone till knästående efter Berlindebacklet och kunde hålla undan för klungan med Knoll, Meier, Karlsson och Tärnhvud. Även på herrsidan hade vi en skräll då Markus Lind i ett annat heat spurtade till sig en femteplats totalt och därmed tog en hel del fina skalper.

 

Så, där fick ni en liten sammanfattning men jag råder er att gå in på resultaten som Bohman redan printat in. Nu är det kanke någon som tänker att resultatnivån inte alls är så imponerande då exempelvis herrsegraren skulle varit ca 80m ifrån den svenska dameliten (inte Aregawi för då hade det varit 120). Nu har vi dock inte den träningen som krävs för att bli bra på dessa distanser och ska därefter bedömas. Det viktigaste i slutändan är ändå att spöa så många klubbkompisar som möjligt och bäst på detta var för dagen Ulrica och Jonas.

Uppdaterad: 08 APR 2014 23:51 Skribent: David Högberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Team Blekinge LF - Friidrott
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info