Hoppa till sidans innehåll

Klubbrekord 10000m


ALJ Open är en tävling på Stockholm stadion som Spårvägen arrangerar där 10000m herrar är huvudnumret. Det är knappast någon tävling som brukar locka busslaster av teamare men i år hade vi faktiskt en löpare till start i Andreas Hoberg som gjorde det med den äran. Andreas som har en jättekapacitet vilket han alltid visar på träning men dessvärre har lite svårt och få ut på tävling. Denna gången höll han dock ihop det väldigt bra med halvorna på 16,20-16,34 med sluttiden 32:54. 10000m har inte varit en högprioriterad distans i teamet under årets lopp där t.ex. klubbens bästa löpare genom tiderna Stefan Ulmeståhl inte ens har sprungit distansen så tveklöst sprang Andreas till sig ett nytt klubbrekord! Ska vi se till tider på milen även utanför löparbanorna så har iallafall inte jag några uppgifter om att någon teamare varit under 33min så en barriär har brytits.

 

En tid är alltid svårt att relatera till så jag föreslår att ni sticker ut och prövar att hålla Andreas km snitt 3,17 och ser hur länge ni orkar. Själv skulle jag möjligtvis hänga med i två kilometer men det skulle inte vara en särskilt behaglig resa och det skulle dröja innan jag reste mig upp efteråt.

 

Här har ni en länk till en från racet där friidrottsgurun Lennart A Juhlin är speaker. För er med gott minne så borde ni känna igen tävlingens två bästa löpare som båda har koppling till Team Blekinges arrangemang. Den blonde Lars Södergård vann t.ex. den första upplagan av VM-milen och tvåan Napoleon var den lille knatten som vägrade och släppa när Fredrikshof gästade oss på ett långpass i Torhamn för 5-6 år sedan.

 

Bilder och resultat hittar ni här

 

Stort grattis till dig Andreas och jag ser med spänd förväntan fram mot vad som komma skall.

Uppdaterad: 23 SEP 2013 22:48 Skribent: David Högberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Team Blekinge LF - Friidrott
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info