Hoppa till sidans innehåll

Summering 2014


Efter önskemål så har jag åter dammat av min spåkula och tänkte nu delge er om vad som händer 2014. Några kanske avfärdar dessa sanningens ord som trams och ironi men går vi tillbaka och läser 2013 års spådom så ser ni att en hel del stämmer. Så luta er tillbaka och glutta in i framtiden.

 

Det blåste en hel del dagarna innan klubbmästerskapet när stormen Martin drev in och det ville sig inte bättre än att ett flertal stora träd lade sig rakt över banan i Bastasjö. Niklas Bohman kom då med det lysande förslaget att om bara alla hugger i så kan vi välta undan dem. Den klassiska teamandan till trots så är det ingen som kommer till undsättning så Bohman försöker på egen hand med mindre framgång. Trots den grova felkalkyleringen så låter han sig inte nedslås utan startar en kurs i positivt tänkande och gör sådan succé att han blir årets nyföretagare.  

012

Det kan gå...

 

 

Ingen har väl undgått att David Högberg är en skugga av sitt forna jag och numera sällan florerar högt upp i resultatlistorna. Han är ändå en profil bland löparna i Blekinge så när uppgifter kommer fram att han i och med sin roll i Blekinge friidrottsförbund styrelse har skaffat sig fördelar genom att förlägga DM-tävlingarna så att hans konkurrenter missgynnas är det många som blir väldigt besvikna. Styrelseuppdrag är dock inget som lockar i dagens samhälle så han får sitta kvar på dubbla stolar vilket passar ganska bra med tanke på hans begynnande chipsröv. Blekinges löparelit sluter sig dock samman och David tar aldrig mer någon DM-medalj. 

 

 

Renoveringen av klubblokalen 2013 var välbehövlig och under 2014 fortsätter upprustningen. Det tillkommer bla jacuzzi, platt-tv och en liten relax avdelning. Sedan en tid så är de som ska köra core förvisade till liggunderlag på parkeringen men i och med att det nya ekparkettgolvet läggs in så blir även omklädning och dusch (i de gamla duschkabinerna) förvisade att ske utanför klubblokalen. Den inofficiella klubbvärdinnan Catharina Olvedal inför också klädkod kavaj och synar alla som kommer in. Eddy Hultgren kommer tex aldrig mer in i klubblokalen då han trots en vett och etikettkurs inte lyckas få till en godkänd slipsknut.

 

slipsknut

 

Sedan några år tillbaka är Teamet medlem i triathlonförbundet och är alltså inte längre någon renodlad löparförening. Simning och cykling kan ju ses som ett gott komplement till löpningen men under 2014 fortsätter expanderingen av sporter när det tillkommer schack, brottning, curling och modern femkamp. Klubben förnekar att detta medför en splittrad front och lyfter istället fram den utökade verksamheten som något som tar föreningen till en helt ny dimension.

 

 

TV-serien Glamours manusförfattare drabbades förra året av en rejäl idétorka och sökte sig på våren till Polen för att i en ny miljö hitta tillbaka till skrivandet. Väl på plats möttes han av ett stort gäng teamare som under Thomas Letterkrantzs ledning förlagt årets träningsläger på samma ort. Eftersom skrivkrampen fortfarande inte vill släppa så hänger han istället på teamet under deras aktiviteter. Under dessa händelserika dagar där kärleken blomstrar får han så mycket uppslag att han får ihop till en helt ny säsong. Manuset refuseras dock då intrigen känns alltför osannolik och serien läggs ner efter 26år och dryga 6000 avsnitt.

glamour

Arbetslösa

 

 

Det är ingen myt att många av oss löpare är riktigt dåliga på och läsa kartan och det går inte ett långpass utan att någon teamare springer fel. Måttet är dock rågat när Marie Svensson och Caroline Lindqvist på DM 10000m på Västra mark förvillar sig upp på motionsspåret. Styrelsen väljer då att anmäla samtliga medlemmar till Orions nybörjargrupp i orientering. Utfallet blir dock inte som tänkt för redan vid första träningstillfället försvinner halva gruppen i skogen. Missing people kallas in och hittar gruppen i en granskog kramandes varsitt träd där fältherren J-O i ett försök att lugna gruppen sjunger "Kumbaya my lord". 

 

Har inte lyckats få tag på J-Os version men hans underbara falsett påminner lite om denna.

 

 

Jag stannar där för att inte ta död på all spänning. Sedan råder jag er berörda i profetian att inte försöka ändra framtiden.

Orkar inte lyssna igenom en hel låt med Nordman så jag har ingen aning om vad texten handlar om men titeln stämmer bra in iallafall.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:07 Skribent: David Högberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Team Blekinge LF - Friidrott
Tennvägen 11 A
37150 Karlskrona

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info