Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Team Blekinge arrangerar ett nytt stadslopp tillsammans med OK Orion

Hej alla Team Blekinge-medlemmar!

 

Igår presenterade vi ett nytt stadslopp som Team Blekinge kommer att arrangera tillsammans med OK Orion. Detta kommer att heta Karlskrona Stadslopp och gå torsdagen den 31 juli 2014.

 

Karlskrona Stadslopp kommer att bli den nya inledningen på Karlskrona Skärgårdsfest. Loppet kommer att starta på Stortorget. Löparna får springa längs Skärgårdsfestens huvudstråk i centrala Karlskrona. Detta gör att banan kommer att kantas av mycket publik och musikunderhållning. Målgången kommer att vara vid stora scenen på Stortorget. Efter loppet så fortsätter Karlskrona Skärgårdsfest med kroppkakekalas, världens snabbaste allsång och dans till Lasse Stefanz. Karlskrona Stadslopp kommer att bli en häftig upplevelse!

 

Inledningsåret kommer vi att ha distanserna 5 och 10 kilometer. Men vi har planer på att utöka loppet med fler klasser och distanser i framtiden. Vi ser framför oss att Karlskrona Stadslopp om ett par år kommer att vara ett stort lopp. Vi vill att detta är ett lopp som man ska prata om och träna inför i Karlskrona och södra Sverige. 

 

Vi presenterade loppet på en presskonferens igår. Med där var förutom jag själv även min bror Johan Swartz från OK Orion, Robin Åkerman från Paraply, Michael Fransson från kommunens utvecklingsbolag samt Robin Sjöö från Intersport. Lite senare var Johan, Robin Å och jag med i Radio Blekinges program Eftermiddagen. På kvällen delade några Orionmedlemmar ut 2000 flyers på Blodomloppet. Loppet har fått ett helt fantastiskt mottagande, inte minst på sociala medier.

 

Vi har ett mycket bra samarbete med kommunen och vi kommer att få mycket stöd av dem. De är minst lika entusiastiska som vi är. Vi märker att de ser loppet som ett mycket viktigt inslag i Skärgårdsfesten. Vi kommer att få utnyttja mycket av det som byggs upp för Skrägårdsfesten. Vi jobbar på att hitta samarbetspartners och vi kommer att köpa in tjänster som tidtagning och anmälan. I och med denna samverkan blir vår arbetsinsats betydligt mindre än om vi skulle arrangerat ett helt fristående lopp.

 

Nu kan vi koncentrera oss på att få till en så bra bana och en så bra upplevelse som möjligt för löparna. Vi kommer att få mycket hjälp med marknadsföringen, men det kommer att krävas mycket jobb av oss också. Att ni gillar, delar och allmänt sprider ordet om Karlskrona Stadslopp är jättevärdefullt.

 

Det känns väldigt roligt att göra detta tillsammans med OK Orion. Vi är två föreningar som ligger varandra nära. Vi kompletterar varandra väldigt bra och det är skönt att dela på bördan. Tillsammans kommer vi att bli en oslagbar kombination som kan göra något riktigt bra av Karlskrona Stadslopp.

 

Om du är intresserad att jobba med loppet så får du gärna fylla i följande formulär: 

https://docs.google.com/forms/d/17ldzB6G59XazhDJAyoDUns9RUKaUmodQy2oNkMlIrLA/viewform

 

Kryssa för alla perioder du kan tänkas arbeta med tävlingen så får vi en god överblick. 

 

Vi planerar också för ett bredare uppstartsmöte tillsammans med Orion dit alla är välkomna.

 

Här är lite bra länkar:

www.karlskronastadslopp.se

www.facebook.com/karlskronastadslopp

http://www.bltsydostran.se/nyheter/karlskrona/stadslopp-inviger-skargardsfesten(4281540).gm

http://t.sr.se/ST5fT7 (Lyssna 41 minuter in i sändningen)

https://bambuser.com/v/4613454 (Orion-TV)

 

Kontakta mig gärna för fler frågor.

 

Löparhälsningar

Sofia Swartz
vice ordförande Team Blekinge

0733-800120
This is a mailto link

Team Blekinge LF - Friidrott | Tennvägen 11 A 37150 Karlskrona | [saknas] Information |