Hoppa till sidans innehåll

Junior SM

16 JAN 2019 12:22
  • Uppdaterad: 16 JAN 2019 12:22

Junior SM gick av stapeln under helgen i Linköping.

U11 cup

Började med tråkiga nyheter att Alex Rosén var tvungen att kasta in handduken pga sjukdom. Blir att ladda om inför Kanin Cup i maj. 

Dhira Yugabalan var dock kvar i klassen och fick det tufft. Mycket lärdom och väldigt motiverad till att träna mer. Hennes egna ord efter var att komma hem till götet och träna fler pass under veckan med rörelse och bollkontroll. 

Pu15

Filip Eriksson förlorade två och vann två i sin grupp. Detta sluta med en fight mot rivalen och fjärde seedade Knut Grunewald om femteplatsen. Han gick segrande i en tight femma. Här märks det att hans fys och rörelse har blivit bättre och att han är på rätt väg. 

Fu15

Nova Friberg gick relativt enkelt till final där hon mötte Pirjo Eserstam från Skellefteå. Blev tufft och ett fint silver. Stort grattis Nova Friberg!

Pu17

Neo Friberg(storebror till Nova) visa upp ett moget och stabilt spel fram till finalen för att sedan möta sin ärkerival Fabian Stämneryd från Linköping. Rafflande final som innehöll allt med stor publik. Mycket nyttig miljö att utsättas för och kunde verkligen gå vilket håll som helst i femte avgörande game. Denna gång till Fabian och Neo fick med sig ett fint silver. Stort grattis Neo Friberg!

Pu19

Fritiof Jacobsson och Elias Samuelsson var första och andra seedade i sin klass. Mycket press på dessa två killar att de ska mötas på söndagen i final. Oj va de visa klass under helgen. Båda blev pressade men framförallt Fritiof i en femma i semifinalen mot Teo Carleke. 

Finalen blev en klar seger för Fritiof 3-0. Stort grattis till guldet Fritiof Jacobsson och silvret Elias Samuelsson. 

Fu19

Nova Friberg ställde även upp i denna klass men fick det tuffare och förlorade i första rondan. Vann sedan sin sista match efter ha vänt 0-2 till 3-2 och slutade 11a.

Lovisa Ronge visade inte bara upp sin självklara fightingspirit utan även en hel del taktiktänkande och fina slag som gjorde så hon skrällde lite i andra rondan genom att slå Malin Frank(hemmahoppet) efter ha legat under 0-2. Förlorade stort mot en stark Moa Bönnemark 0-3 i semin för att sedan inte få spelet och kontrollen att stämma i bronsmatchen mot Anna Kaiding. Blev en fin fjärdeplats med mycket vilja att åka hem o träna. 

Lisa Skalare spelade sitt första JSM och fick börja inför fullsatt läktare på centercourten. Hon tacklade nervositeten hela matchen och fick skrälla lite med en seger 3-1 över Victoria Savelius. Sen släppte det mer och mer och hon tog ett game på mycket rutinerade och vinnaren Moa Bönnemark och Malin Frank i platen. Krigade ner Isabella Wreber i sista matchen(12-10 i femte) för att ta en jättefin sjunde plats.

Nu tränar vi på ännu mer och hårdare hemma i götet inför kommande turneringar och framförallt Kanin Cup i maj. 

Skribent: Viktor Högberg
Epost: Adressen GömdTGSK_logo_hemsida

TGSK  på Facebook

 

Mastercam

 

Postadress:
Team Göteborg SK - Squash
Kapellplatsen 4
41131 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031201400
E-post: This is a mailto link

Se all info