Hoppa till sidans innehåll

Kanin Cup 2018 resultat

2018-05-24 16:36
  • Uppdaterad: 2018-06-04 12:02

Update!

129 spelare kom till Göteborg för att spela Squash och njuta av våran stad. Elva göteborgare var med och krigade på tappert.

Dhira Yugabalan först ut i klass E. Avslutar turneringen med en 3-0 vinst och en fin 11e plats.

I D-klassen fanns gott om göteborgare. Emma Widing, Alma Ronngard Da Fonseca, Ville Tranälv och Pontus Dahlström. Emma börjar väldigt starkt med två 3-0 vinster innan hon förlorar ganska klart mot en kille som lite oturligt nog borde nog ha spelat i en klass över. Hon repar sig snabbt och avslutar turneringen med en klar 3-0 och slutar på 7e plats.

Alma vinner sin första 3-0 men förlorar sedan (tight första game 10-12) 0-3 men tar revansch när hon vinner 13-11 i femte avgörande game i platen. Avslutar sen med en förlust och slutar på 14e plats.

Ville får det tufft redan från start med två 0-3 förluster men repar sig sedan och tar en vinst. Slutar på en 28e plats.

Pontus som fick möta sin klubbkamrat Emma Widing fick inkassera en 0-3 förlust i första. Har sedan en tight 1-3 match 11-13 i fjärde där det lika gärna kunnat gå andra hållet. Istället får Pontus spela om 31 platsen och avslutar med en skön 3-1 12-10 i sista till hans favör denna gång.

Klass killar B har vi Filip Eriksson som hade ett mål under helgen och det var guld. Börjar stabilt med en 3-0 för att sedan testas på allvar av Theo Stenlund från Skellefteå. Vinst 11-6 i femte och nu i Semifinal. Där väntar andra seedade Valter Lindberg från Skellefteå som tyvärr är lite för skicklig och manövrerar ut Filip 3-0. Väldigt starkt av Filip att repa sig så pass fort och komma tillbaka och ändå ta bronset 12-10 i femte. Grattis Filip till bronset.

I klass tjejer B var Lisa Skalare. Lisa visa direkt att hon menar allvar och slår ut fjärde seedade Isabella Wreber från Sundsvall 3-0 i första och Nea Englund Jonsson från Skellefteå 3-0 i kvarten. Nu semifinal mot Josefin Bönnemark från Malmö. Här blir första gameförlusten men vinner ändå ganska komfortabelt 3-1. I finalen stod Celine Wiig från Norge och det blir en rysare. Celine drar iväg till en 2-0 ledning men Lisa ger sig inte och hämtar ikapp till 2-2. I femte visar Celine sin rutin i tävlingssammanhang och vinner 11-6. Stort grattis Lisa till silvret.

Lovisa Ronge spelade tjejer A och visar att hon är där och nosar på toppen genom en tight match mot Anna Kaeiding men får nöja sig med en fin femte plats efter ha vunnit 3-1 i sista.

Neo Friberg visade att han ska vara med i Elitklassen genom att fullständigt dominera A-klassen med en klar 3-0 vinst i finalen mot Otto Månberg från Intersquash club. Grattis Neo till guldet.

I högsta klassen Elit fanns Fritiof Jacobsson som första seedad och Elias Samuelsson som tredje seedad.

Mycket press på dessa grabbar där Elias inte fick spelet att stämma som han ville utan fick använda benen och sin enorma kämparglöd. Räckte inte hela vägen mot Oliver Vasilis där han förlora i femte och fick då spela om 5-8. Vinner första 3-1 men förlorar sedan 8-11 i femte mot Samuel Lavebrink från Intersquash om att bli 5a. Blir en fin 6e plats.

All press på Fritiof Jacobsson och han visar att han pallar. Vinner sin grupp enkelt och blir bara testad lite lätt i första game i sin semifinal. I finalen spelar Teo Carleke från Carlskrona väldigt bra men Fritiof är numret större och slingrar sig ur det lilla grepp Teo hade för att vända matchen och vinner 3-1. Grattis Fritiof till guldet.

Vill också passa på och tacka alla föräldrar och göteborgare som kom och hjälpte till och tävlingsledningen med Ville Munne och Lennart Nicklasson i spetsen för en väl anordnad tävling. Nästa år siktar vi på ännu större och bättre.

 

 

//Totalt kommer 289 matcher spelas under tre dagar med start 17.20 imorgon fredag.

Vi kommer även testa med att köra klass E enbart på bana 4 på löpande band utan starttider eftersom dessa matcher oftast tar mycket kortare tid (mer info har mejlats ut till berörda samt kommer finnas på hallen).

Behövs fortfarande lite hjälp till passen som funktionär. Lördag förmiddag 8.30-12.00, eftermiddag 12-16.00 och söndag förmiddag 8.30-12.00 behövs fyllas på. Fått in lite hjälp med cafét samt några pass. Maila This is a mailto link om du kan hjälpa till.

Vi hoppas på en härlig helg, varmt välkomna!

Lottning:

http://squashse.tournamentsoftware.com/sport/events.aspx?id=2B22DF58-5E3A-4879-98B1-43D5AF7B292A

Skribent: Viktor Högberg
Epost: Adressen GömdTGSK_logo_hemsida

TGSK  på Facebook

 

Mastercam

 

Postadress:
Team Göteborg SK - Squash
Kapellplatsen 4
41131 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-20 14 00
E-post: This is a mailto link

Se all info