Hoppa till sidans innehåll

Prova på squash


Vad är squash egentligen? Som tennis med fyra väggar!? Hur är det att spela squash jämfört med padel?

Squash kan kort och koncist sammanfattas som en snabbare variant av både tennis och padel i ett cirkus 60 kvadratmeter stort rum. Av rent praktiska skäl kan vi rekommendera er att inte utöva sporten hemma i lägenheten utan att komma till oss istället.

Mer precist är squash en fysiskt såväl som mentalt utmanande racketsport som generellt spelas av två spelare (dubbel finns men är inte utbrett), utrustade med varsitt rack, en boll i ett rum med fyra väggar. Bollen får spelas mot alla väggar fast måste i varje slag nå fram till den främre väggen, frontväggen, för att man inte ska förlora poängen. Bollen får studsa en gång i marken innan man returnerar men det är även tillåtet och ofta att föredra att klippa till bollen på volley. Grundtanken är att slå bollen så långt ifrån motspelaren som möjligt och pressa honom/henne att springa som en dåre medan man själv är smäckert placerad i mitten (vid T'et). Lättare sagt än gjort!

Faktum är att squash är en av världens snabbaste, svettigaste och mest intensiva sporter. En perfekt motionsidrott således. Vi har många fotbolls-, handbolls- och innebandyspelare som är frekventa gäster hos oss.

Välkommen upp till oss på Landala Squashhall och Team Göteborg SK för att testa själv!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:45

 

 

TGSK på 
Facebook

 

 

Student

 
Frukost

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Team Göteborg SK - Squash
Kapellplatsen 4
41131 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031201400
E-post: info@landalasquash.s...

Se all info