Hoppa till sidans innehåll

Greppet


Den sving som kommer att beskrivas går att tillämpa på alla slag du behöver göra på squashbanan. Med hjälp av en bra grundteknik kommer du inte bara förbättra dina slag utan även sänka din felprocent vilket med all säkerhet kommer avgöra många av dina matcher i framtiden.

Greppet är det första man behöver ha koll på. En bra regel är att man ska greppa racket likadant oavsett vilken sida om din kropp bollen befinner sig på. Har du ett fast grepp kommer det gå snabbare när spelet växlar mellan förehand och backhand och gör att du kan hålla ett högre tempo.

1. När du greppar racket kan du tänka att du ska skaka hand med handtaget. Tänk på att väcket mellan tummen och pekfingret ska vara mot ”kanten” på handtaget.

grepp1 

2. Sprid fingrarna längs och runt greppet, racket skall inte hållas som en hammare. Glöm inte att tummen skall vila på långfingret

grepp2

3. Håll handleden stabil, fast, genom hela bollträffen. Detta kommer ge dig en kontroll att styra bollen dit du faktiskt vill.

grepp3

När du har fått koll på greppet är det dags att börja svinga.

Någonting att tänka på för att kunna uppnå ett högre tempo är att när du står på "T" och väntar på att din motspelare ska returnera ditt slag är att du håller ditt racket i ett neutralt, slagfärdigt läge, framför dig i axelhöjd. Om du utgår med racket i den positionen kan du med endast en snabb rotation på axlarna vara helt slagberedd på antingen forehand eller backhand-sidan.

Uppdaterad: 06 DEC 2013 11:34

 

 

TGSK på 
Facebook

 

PROVA PÅ

 

Kanin Cup 2022

 

Student

 
Frukost

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Team Göteborg SK - Squash
Kapellplatsen 4
41131 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031201400
E-post: info@landalasquash.s...

Se all info