Hoppa till sidans innehåll

Squash Ordlista


Forehand

Boll som slås med handens insida, är man högerhänt blir detta alltså det slag du använder när bollen befinner sig på din högersida och för vänsterhänta vice versa.

Backhand

Boll som slås med handes utsida/baksida och blir alltså för högerhänta det slag du väljer när bollen är till vänster om dig.

Boast

Boast är ett slag som slås in i sidoväggen innan den når frontväggen. Bollen kan slås före eller efter den studsat i golvet. Ett volly slag i sidoväggen kallas bekvämt nog "volley boast"

Längd

Rak boll som slås efter studs parallellt med sidoväggen och som med fördel studsar första gången strax bakom servrutan så tajt inpå sidoväggen som möjligt.

Cross

Slås tvärsöver banan, en kross från forehandsidan kommer alltså studsa på backhandsidan.

Drop

En stoppboll som du vill att ska studsa så kort som möjligt för att tvinga motståndaren långt fram i banan.

Lobb

Ett slag där bollen träffar högt på frontväggen och bör dyka ner i något av de bakre hörnen någon meter bakom serverutan.

Omvänd Boast

En boast där du slår bollen i den "andra" sidoväggen innan den når frontväggen. Från en högerhänts forehandside slås alltså en omvänd boast i väster sidovägg först.

Volley

Alla ovannämnda slag kan och ofta med fördel slås på volley. Detta innebär att man slår bollen innan den studsat i golvet.

Serve

Det slag som startar spelet. Serven är en cross som slås på volley från den ena serverutan till den andra där motståndaren retunerar bollen.

Bollträff

Den plats på racket där bollen träffar, olika raket har olika stora "sweet spots" och är på så sätt olika lätt- och svårspelade

Nicken

Skarven mellan väggarna och golvet kallas nicken och är ofta det ultimata stället att slå bollen då en ren träff resulterar i att bollen "rullar" ut från nicken och ger alltså inte motståndaren en chans.

Let

Let döms det när man inte gett sin motspelare fri väg till bollen. Poängen spelas om.

Stroke

Stroke tilldöms då man hindrar sin motståndare att slå sitt slag genom att vara ivägen för dennes sving eller när man står framför en slagklar motståndare och hindrar honom att på så sätt slå bollen mot frontväggen.

Uppdaterad: 06 DEC 2013 11:48

 

 

TGSK på 
Facebook

 

PROVA PÅ

 

Kanin Cup 2022

 

Student

 
Frukost

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Team Göteborg SK - Squash
Kapellplatsen 4
41131 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031201400
E-post: info@landalasquash.s...

Se all info