Hoppa till sidans innehåll

Gotlands Mästerskapen Open Svart 2019

09 SEP 2019 15:33
Gotlands Mästerskapen Open Svart 2019 anordnades i vanlig ordning på Tofta Strand. Under två dagar korades det Gotländska mästare i beachvolley i dam, herr och mixed.
  • Skapad: 09 SEP 2019 15:33

Helgen den 21-22:a juli så avgjordes Gotlands Mästerskapen på Tofta strand.

På lördagen spelades en OPEN SVART, DAM OCH HERR. På damsidan var det tyvärr väldigt få lag anmälda och med ett lag skadat så fick det bli tre lag som gjorde upp om titeln Gotländska mästare. Alvina Edmundsson/Lovisa Berlin vann mot det mer rutinerade laget Pia Karlström Tilleaus/Jenny Sander i gruppspelet, men när de möttes igen i semin blev det omvända resultat och de yngre fick se sig utslagna. I finalen mötte Pia/Jenny två skolade och duktiga Örebro-spelare Anna Lennartsson/Linda Levinsson, ett lag som ingen av gotlänningarna rått sig på i gruppen. Finalen var inget undantag. Anna och Linda vann alltså turneringen utan någon förlust och är nu Gotländska mästare på damsidan.

På herrsidan var deltagandet betydligt starkare. 11 lag ville kampas om den ärofyllda titeln. En blandning av gotländska, fastländska, unga och gamla lag stod på morgonen redo för att spela i det otroligt härliga väder som Tofta bjöd oss på. Gotländska Lucas Nordström med Sollentuna-kamraten Peter Blomgren bjöd publiken på en spännande tre setare mot gotländska Samuel Alvinge och hans partner Oliver Lundmark. Efter en nästan 8 timmar lång turnering stod alltså fjolårets mästare återigen på pallen.

Slutlig placering för samtliga lag:

DAM: https://www.profixio.com/…/gotlandsmas…/k/kl/1102303-d-damer

HERR: https://www.profixio.com/…/gotlandsma…/k/kl/1102304-h-herrar

 

 

Söndagen den 22:a juli spelades GOTLANDS MÄSTERSKAPEN MIXED. Tillskillnad mot lördagens fina väder så bjöd söndagen oss på både lättare vind och kraftigt regn. Trots vädret så bestod startfältet utav 8 lag. Många långa och bra matcher spelades, vinnarna stod till slut utan en enda förlust. Förra årets vinnare av mixedklassen Gustav Wessberg spelade i år med Open Svart-vinnaren Anna Lennartsson.

Tillsammans mötte Örebro/Gotlands-paret Anna och Gustav de gotländska spelarna Svante Örtbrandt/Lovisa Berlin i en väldigt tight final. Med en missad setboll från Lovisa och Svante så plockade motståndarna två raka poäng till en vinst i det första setet. Siffrorna skrevs 23-21. I andra set så blev det en riktig publik-match med många härliga räddningar och långa bollar innan Gustav och Anna vann med 21-19.

Slutlig placering för samtliga lag:
https://www.profixio.com/…/gotlandsmasters…/d/dag/2019-07-21

Skribent: Lovisa Berlin
Epost: Adressen Gömd

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

Postadress:
Team Gotland Volleybollklubb - Volleyboll
c/o Ronny Jakobsson, Siriusgatan 4
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0498216742, 0498225487
Fax: 0498225487
E-post: This is a mailto link

Se all info