Hoppa till sidans innehåll

Gibraltar 2019 - Guld och Brons till Gotland

02 SEP 2019 23:03
Island Games har kommit och gått. Fyra gotländska lag skickades, två damlag och två herrlag. De lämnade spelen med ett guld, ett silver och fler fina prestationer!
  • Uppdaterad: 02 SEP 2019 23:03

Under sommaren åkte fyra gotländska lag till Gibraltar för att delta i årets NatWest Island Games. De två herrlagen var Hannes Brinkborg/Finn Aldén-Joyce och Ronny Jacobsson/Svante Örtbrandt. Damlagen bestod utav Alvina Edmundsson/Tove Wahlén och Sofia Uddin/Sofia Wahlén.  

Väldigt svårspelad sand, starka vindar och hög nivå på motståndet ledde till lite varierande resultat för våra spelare. Alvina och Tove fick en stark start men med förlust mot Saaremaa och Åland tog det tyvärr slut redan i gruppen. Svante och Ronny hamnade i en tuff grupp där de till slut tog sig vidare till kvartsfinalen tack vare en poängkvot som lutade i deras fördel. Där fick de dock möta det högst rankade laget - Gotländska Finn och Hannes. Där var det de sistnämnda som tog sig vidare till nästa steg i turneringen. Hela vägen till finalen tog de sig. Där fick de dock se sig besegrade. Men ett väldigt starkt silver tog de med sig hem! 

Sofia och Sofia var det ingen som kunde stoppa på riktigt! Med många välspelade matcher bakom sig stod de vid turneringens slut högst upp på pallplatsen med varsin guldmedalj runt halsen. 

Vi är extremt stolta över alla våra spelare och deras prestationer! Stort grattis till alla fina platser och medaljer!

Skribent: Lovisa Berlin
Epost: Adressen Gömd

kompisanda

Postadress:
Team Gotland Volleybollklubb - Volleyboll
c/o Ronny Jakobsson, Siriusgatan 4
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0498216742, 0498225487
Fax: 0498225487
E-post: This is a mailto link

Se all info