Hoppa till sidans innehåll

Grand Prix och Veteran-SM

26 JAN 2019 12:51
Helgen 19-20 januari anordnades Grand Prix, Ungdoms-Grand Prix samt Veteran-SM i Uppsala.
  • Skapad: 26 JAN 2019 12:51

Grand Prix-helgen är en storhelg inom volleybollen. Det spelas mycket bra volleyboll på många nivåer. Det är även lite exra kul när vi kan få se gotlänningar på planerna. I år hade vi ett veteranlag i D35+-klassen, Jan Wahlén i veteran H55+ och Anton Wessberg i Ungsoms-Grand Prix. Utöver spelarna på plan så hade vi även sex tränare och ungdomstränare från klubben som åkte dit i utbildnings- och inspirationssyfte. Tränarna fick kolla på heldagar med högkvalitativ volleyboll och sedan delta i en inspitationskväll med föreläsningar som Svenska Volleybollförbundet anordnade. De fick med sig många nya och nyttiga saker hem. 

Hur gick det då för våra spelare?
För veterandamerna var det en tuff turnering. Många hårda möten ledde tyvärr till att de lämnade helgen utan vinster. Men glädjen för sporten fanns där i varje match och våra damer kämpade på varenda boll. 

För Jan Wahlén och hans Bromma XO gick det desto bättre. Som regerande SM-mästare var de hungriga på ny medalj. Laget spelade sammansvetsat och smart. Detta ledde till en ny SM-guldmedalj. Stort grattis! 

Anton Wessberg med sitt Sollentuna lag spelade även de riktigt starkt. En tight och spännande finalmatch slutade till deras fördel i en 2-0 vinst. Guldet i U-GP blev deras. Stort grattis till er! 

Fantastiskt att vi kan ha gotländska spelare som presterar så fint på cuper som denna. Till nästa år hoppas vi även att damerna får sällskap av ett veteranlag fullt av gotlänningar på herrsidan. 

Skribent: Lovisa Berlin
Epost: Adressen Gömd

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

Postadress:
Team Gotland Volleybollklubb - Volleyboll
c/o Ronny Jakobsson, Siriusgatan 4
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0498216742, 0498225487
Fax: 0498225487
E-post: This is a mailto link

Se all info