Hoppa till sidans innehåll

Avslutande matchen samt säsongssammanfattning

16 APR 2019 14:54
Matchreferat damernas bortamatch mot Stjärnfall 24/3 samt säsongsummering:

  • Skapad: 16 APR 2019 14:54

Säsongens sista match spelades borta mot Stjärnfall, ett gäng rutinerade damer som läser spelet bra och står rätt i försvar så bollen nästan alltid kommer tillbaka. I första set drog vi ifrån i poäng men Stjärnfall kom ifatt flera gånger. Sista gången vi drog ifrån fick vi setboll och kunde avgöra, 25-22.

I andra set gjorde vi som i första och drog ifrån några poäng men den här gången lät vi dem inte komma ifatt utan höll en mellan 4-7 poängs ledning och det blev setvinst med 25-20.

Tredje set började också bra men nu lät vi dem komma ifatt igen och kom också efter några poäng. Det såg ut att gå mot setförlust när Stjärnfall ledde med 22-18 men tre raska poäng från oss gav hopp igen om matchvinst i tre raka. Stjärnfall tyckte inte matchen skulle sluta ännu och tog i sin tur tre raka poäng till setvinst 25-21.

Trots ledning i fjärde set med 2-1 i set kändes det som laget kom i psykologiskt underläge, bollen kom alltid tillbaka vad vi än gjorde och det slutade ofta med eget misstag efter långa bolldueller. Stjärnfall gick ifrån till stor ledning som vi aldrig lyckades återhämta oss ifrån, 25-14 till Stjärnfall och det blev ett avgörande femte set.

Femte set började också med att Stjärnfall tog ledningen men denna gång kom vi ifatt och det var helt öppet om vem som skulle vinna matchen. Efter att ha haft ledningen med 12-11 tappade vi tyvärr tre poäng i rad och Stjärnfall fick matchbollar. Efter en timeout samlade laget ihop sig till en sista kraftsansträngning och två matchbollar räddades, ställningen var 14-14. Då visade Stjärnfall sin rutin och tog två poäng till setvinst 16-14 och matchvinst 3-2.

Stor besvikelse i laget som gärna ville avsluta säsongen med en vinst men alla kan glädjas och vara stolta över att slutligen komma tvåa i serien vilket är en mycket bra prestation.

När jag ser tillbaka på säsongen är det första jag tänker på hur mycket alla i laget har blivit bättre och tar för sig mer. I början av säsongen var många försiktiga både i spel och förhoppning om placering i serien. Efterhand kom självförtroende och målet för laget fick justeras. Andraplats i serien var inget vi trodde på i början av hösten så en riktigt bra laginsats. Jag har ofta blivit imponerad av laginsatsen och individuella aktioner på plan och det har blivit oftare och oftare under säsongens gång.

Nu hoppas både jag och Magnus att vi till nästa säsong kan fortsätta med laget i seriespel så att alla individer kan fortsätta utvecklas och glädja oss tränarna! 😊🏐💪

/Tränare Ronny

Skribent: Lovisa Berlin
Epost: Adressen Gömd

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

Postadress:
Team Gotland Volleybollklubb - Volleyboll
c/o Ronny Jakobsson, Siriusgatan 4
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0498216742, 0498225487
Fax: 0498225487
E-post: This is a mailto link

Se all info