Hoppa till sidans innehåll

Första halvan av säsongen 19/20

07 JAN 2020 16:43
Första halvan av säsongen 19/20 har kommit och gått. Här kommer en liten sammanfattning om hur det gått hittills.
  • Skapad: 07 JAN 2020 16:43

Året 2019 är över, och vi har kommit en bit in i säsongen 19/20. Denna säsong har laguppställningen sett väldigt annorlunda ut om man jämför med förra säsongen. Vi har en större mix utav erfarna och oerfarna spelare, några killar som är helt nya för division spel. Trots detta har vi kunnat leverera relativt stabila matcher hittills. Vi har fortfarande mycket att jobba på som lag men för tillfället innehar vi en tredje plats i tabellen. Dock så har vi spelat fler matcher än flertalet av de andra lagen. Vilket talar för en spännande andra del av säsongen.

Det nya upplägget på serien har varit tuff för oss. Skadorna har tyvärr varit många och långvariga. Att ibland behöva spela två matcher direkt efter sig, dagen efter man redan har spelat en match och allt detta efter att ha rest en del för att nå våra match-hallar har tagit hårt på laget. Att då ligga på tredje plats efter halva säsongen spelats är ett bevis den höga kompetensen som finns i Team Gotland. Vi har kunnat åstadkomma en hel del med väldigt lite resurser.

Hittills har vi spelat 11 matcher och vunnit 7 av dessa. Som vanligt och rätt så förståeligt är vår form på hemmaplan väldigt bra där vi endast spelat 4 matcher men vunnit 3. Det är på resande fot där vi oftast haft svårt att få ihop det, mycket på grund av resorna i sig vilket gör att inte alla kan alltid vara med. Hittills dock, och trots en del motgångar, har vi visat stabil form på borta plan med en statistik på 4 vinster och tre förluster. Två av de förlusterna tillskrevs samma helg där vi hade en hel del skador och endast 6 resande. De 4 bortavinsterna då? Den mest anmärkningsvärda av dessa kom efter en lång resa till Luleå (3 matchers-helg) och mot serieledande Stöcke. Deras hittills enda förlust!

Nu laddar vi upp med träningar innan 2020's första match. Det kommer helt klart bli en spännande andra halva av säsongen!

Skribent: Lovisa Berlin
Epost: Adressen Gömd

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

Postadress:
Team Gotland Volleybollklubb - Volleyboll
c/o Ronny Jakobsson, Siriusgatan 4
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0498216742, 0498225487
Fax: 0498225487
E-post: ronny.jacobsson@gvbf...

Se all info