Hoppa till sidans innehåll

Säsongspremiär

07 OKT 2019 17:53
Äntligen är säsongen igång! Vi börjar på hemmaplan med ett dubbelmöte. En vinst och en förlust, 4 poäng rikare.
  • Skapad: 07 OKT 2019 17:53

Gott och blandat i säsongspremiären för Team Gotland VBK

Dubbla matcher, vinst, förlust samt 4 av 6 möjliga poäng! Så såg det ut när Team Gotlands VBK inledde säsong 2019/20.

Det var en del oklarheter inför säsongsinledningen. Var stod vi? Hur såg laget ut? Hur skulle det gå? Hade vi tillräckligt med folk? För mig personligen, var det då med en hel del ångest och spänning som jag, tillsammans med laget vid min sida, klev in på planen klockan 17 i lördags. På andra sidan nätet stod Sollentuna Draget! Ett gäng före detta elit- och division 1-spelare. De hade rutinen, de hade erfarenhet, de hade spelat ihop länge. Hur skulle det här gå? Vi hade ju knappt hunnit träna ihop.

Vad hände sen?

Ur min synpunkt kan det som följde endast betraktas som magiskt. Matchen inleddes med högt tempo. Högre än vi var vana vid efter sommaruppehållet. Serien var igång. Nu var det allvar. Långt inne på första setet var vi med, vi ledde tom. Minnena från förra säsongens katastrofala inledning, som plågade mig under så lång tid slängdes bort. Vi var med. Alla vi - och med alla oklarheter kring laget. Vi var taggade.

Första setet var jämnt men vi vann det. Matchen utvecklades till en svängig sådan. Draget vann andra setet överlägset. Vi inledde dåligt. För dåligt egentligen men avslutade starkt. Tyvärr för sent för vår del. Detta tog vi med oss in i tredje setet. Det vann vi överlägset och hade säkrat minst en poäng. Nu skulle vi bara ha med oss alla 3.

Kommer du ihåg det jag sa innan? Draget hade rutinen, erfarenhet och speltid tillsammans. Det skulle visa sig då matchen svängde ännu en gång. Fjärde setet tillskrevs Sollentuna Draget och vi stod inför en spännande femsetare. Inget jag gillar men Ronny? Tja, han lever för långa matcher. Vår inledning var trög och Draget kopplade greppet tidigt. De ledde stort och såg ut att gå mot en säker seger. Vid ställning 7–13 i avgörande femte set (man spelar till 15) såg det mörkt ut men så som i de andra seten kom vi igång. Vi plockade poäng efter poäng och även publiken var igång. Vid ställning 11–14 var det en poäng kvar innan matchen tog slut. Vi kämpade upp till 13–14 men det ville sig inte denna dag. Sollentuna Draget vann 3–2 i set. Säsong 19/20 var igång!

Match mot Uppsala B

En match, en förlust. En tung sådan men ändå kändes det bra. Vi spelade långt över förväntan. Vi var taggade. Vi hade hittat en laganda och känsla som vi skulle ta med oss in i nästa match. Även om det var dagen efter. Har man kommit upp i en viss ålder så är detta – TUNGT 😊.

Det var inte mycket vi kände till om Uppsala B så det var svårt att planera helt. De såg unga ut. Jag tyckte även oerfarna, men man ska aldrig underskatta sin motståndare. ”Vi ska bara koncentrera oss på vårt spel” sa Jan (Janne). Det är alltid förhoppningen och det försökte vi göra. Vi hade till och med fått in förstärkning. Lukas välkomnades in för sin första match med TG, och en gammal bekant, en som jag själv inte spelat med förr men såg fram emot att göra det, gjorde entré. Herr Brinkborg var med.

Matchen inleddes ja, ni har hört det förr – Dåligt. Inte alls som vi trodde. Det var tydligt att gårdagens långa match spökade. Det var svårt att hitta tempot och tajmningen. Det unga Uppsala laget var taggade och hungriga och det visade de tidigt. Denna dagen var det vi som var det mer erfarna laget men det skulle ingen ha trott när det stod 18–11 till Uppsala B i första setet. Det var tydligt att något behövde hända, och fort. Time out! Byte! Nu kör vi! Vi började plocka poäng. Vi närmade oss sakta men säkert. Uppsala hade tre setpoäng vid ställning 24–21 men vi kämpade på och avvärjde dem en efter en. Ett långt och spännande set avslutades till slut 32–30 med seger till Team Gotland.

Uppsala B återhämtade sig aldrig efter det. Set 2 (25–20) och 3 (25–16) dominerades och vanns enkelt.

Hur det går denna säsong? Det får vi se helt enkelt. Vi kör på!

OBS: Båda matcher livesändes och finns här bland videorna på sidan. Kolla gärna 😊

/Ricardo Brown - Vänsterspiker

Skribent: Lovisa Berlin
Epost: Adressen Gömd

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

Postadress:
Team Gotland Volleybollklubb - Volleyboll
c/o Ronny Jakobsson, Siriusgatan 4
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0498216742, 0498225487
Fax: 0498225487
E-post: This is a mailto link

Se all info