Hoppa till sidans innehåll

Tabell tvåa

05 NOV 2019 22:43
Team Gotland ny tabell tvåa efter dubbla 3-0 segrar.
  • Skapad: 05 NOV 2019 22:43

Ny säsong och nytt ligaupplägg där 3 lag samlas för spel mot varandra. Den här helgen var det två nya matcher som skulle spelas, två nya lag som skulle välkomnas - och precis som för två veckor sedan, var vi hemma.

Två nya motståndare - som visade sig ha en viktig sak gemensamt. De blev bägge slagna med 3-0 i set.

Solna B hade vi inte spelat mot på några år och var därmed tvungna att skaffa oss viktiga insikter först under uppvärmningen och inspiken. Västerås VBK hade några nya ansikten i truppen men laget känner vi väl. Vi har haft häftiga fajter mot Västerås förr och många av de slutar först efter fem set. Den här helgen var vi inställda på ännu en långkörare.

Matchen mot Solna B började strålande med en tidig ledning till TG. Bra försvar, fina framspelningar och underbara anfall gav oss kommandot och ledning 18-11 i första setet. Det såg ut att var en ”lugn dag på jobbet” men en skada, några byten och lite tappat koncentration gjorde att Solna kunde samla sig och spela in sig i matchen igen. Vi höll dock undan och tog setet 25-19. Set 2 och 3 var väldigt jämna där det inte var särskild mycket som skilde lagen åt. Anfall efter anfall. Poäng efter poäng, till Gotland, till Solna. 12-12, 19-19 en väldigt jämn match. Denna dag var det dock Gotland som var lite vassare i de avgörande lägena och det gjorde skillnaden. Efter 25-22 i set 2 och 3 kunde TG titulera sig matchvinnare.

Match nummer 2 visade sig inte vara mindre spänningsfylld. Som sagt, vi känner väl till Västerås. Rivaliteten är stor. De älskar att slå oss och jag är först att erkänna att jag njuter fullständigt av att slå dom. Du hajar! En het match väntade.

25-23, 25-15, 25-22! Idag undvek vi en femsetare. Idag vann vi i tre. Idag tog vi kommandot tidigt och släppte det inte. Västerås är bra. Det måste vi ge dom. Idag var Gotland bättre. Matchen inleddes med lysande anfall och försvar. Grabbarna spelade med glädje, jobbade för, kommunicerade med och kämpade för varandra. Idag hade vi ett gemensamt mål. Vi ville vinna. Västerås gjorde vad dom kunde för att sabba det målet. Snabba, varierande anfall följdes upp med bra försvarsarbete. Vi var med på och kunde kontra det mesta. Denna match ville vi och ja - skulle bara ha!

Man skulle lätt kunna tro att vi lyft ringmuren, renoverat den och åter byggt upp den runt Södervärnshallen för där har vi vår hemmaborg. Där har vi ännu inte förlorat denna säsong. Där, tillsammans med vår härliga publik, är vi starka.

Ricardo Brown - Vänsterspiker

Skribent: Lovisa Berlin
Epost: Adressen Gömd

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

Postadress:
Team Gotland Volleybollklubb - Volleyboll
c/o Ronny Jakobsson, Siriusgatan 4
62141 Visby

Kontakt:
Tel: 0498216742, 0498225487
Fax: 0498225487
E-post: This is a mailto link

Se all info