Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Vi är en inline- och cykelklubb

Vo2 inlines och cykelklubb är en breddklubb för inlineåkare och cyklister och vi välkomnar alla oavsett ålder, kunskapsnivå och erfarenhet, från nybörjare till elitåkare.
De flesta av våra medlemmar bor i Karlstad.

På sommarhalvåret åker vi runt på vår ovala inlinestrack på Våxnäs industriområde eller längs Klarälvsbanans släta svarta asfalt.

Vi cyklar även runt halva värmland, om så krävs på racerckel, eller i I2 skogen på Mountinbike.

På vinterhalvåret tränar vi gärna på Tingvalla IP och vissa av medlemmarna letar gärna vattendrag norr om Karlstad med is på!

Vi är anslutan till Svenska Skridskoförbundet och Svenska Cykelförbundet.  

Träning på inlines
Vi har under våren/försommaren 2009 färdigställt en anläggning för tävlingsinriktad träning och tävling i Karlstad i form av en ovalbana på 200 meter. Den är belägen på Våxnäs bredvid Svensk bilprovning.  Det går även att åka på gamla flygplatsen där vi har en uppmålad 200 m ovalbana och även en 1000 m bana att träna teknik och intervall på. Klarälvsbanan är en stor tillgång där vi gärna kör fartlek och distanspass. En träningsmiljö med trafikerade vägar och cykelbanor är riskfylld dock, den är således inte möjlig att använda för ungdomsverksamhet.

Träning på cyckel
Sedan 2011 funskar många av klubbmedlemmarna även runt på cykel.

Träning på skridsko
På vintern tränar vi framförallt på Tingvalla skridskooval 400m tilsammans med Karlstad Skridskoklubb, där de oftast har fasta träningstider. När isarna ligger åker vi gärna längre turer på Vänern eller någon annan sjö, tillsammans med Solstadsskäret.

Bli medlem
Du som vill bli medlem i klubben är välkommen att prova på vid några av våra ordinare träningstillfällen. Där går det även att få information om hur du blir medlem. 

Uppdaterad: 26 MAR 2014 22:14

Klubbens Sponsorer


LCB Frakt Värmland
Alltid på rull… för dig

 

 

 Sats

 

 
postiljohan

 

Scandic

 

 

      

 

 

Postadress:
Vo2 Inlines & CK - SweSports
C/o Roland Hedén, Ekrotsvägen 13
65351 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0706265855, 054531043
E-post: roland.heden@glocaln...

Se all info