Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Ett rop på hjälp

(2020-09-18 10:26)
Karlstads Skridskoklubb, Solstaskäret och Svenska Skridskoförbundet går samman för att hjälpas åt att starta upp barn och ungdomsverksamhet i Karlstad.
 
I början av september samlade Sveriges Olympiska kommitté ett 20-tal talanger från fem vinteridrotter för ett läger i Vålådalen. Detta inom ramen för SOK:s satsning Olympisk Offensiv. 7 av de aktiva på plats var skridskoåkare.
 
Skridskoförbundet och Kälksportförbundet går samman och bildar gemensamt förbund
 
Vi förlänger möjligheten att rösta per capsulam inför helgens Extra förbundsmöte. Detta gäller röstberättigade medlemsföreningar.
 
Just nu är Skridskoförbundets utvecklingsgrupp Olympisk offensiv på plats i Vålådalen för gemensamt utvecklingsläger med SOK. Våra aktiva är på plats tillsammans med aktiva och ledare från Skidskytte, Skeleton, Rodel och Backhoppning.
 

Brev från ordförande

(2020-09-04 17:36)
En hälsning från förbundets ordförande Maurine Filip
 
Den pågående Corona pandemin påverkar tävlingssäsongen och ISU har nu kommunicerat att årets första världscuptävlingar i hastighet och short track ställs in.
 

Extra förbundsmöte

(2020-08-20 12:50)
Den 13 september genomförs extra förbundsmöte för beslut i frågan om ett samgående med Kälksportförbundet, vilket innebär att kälksportens idrotter fr o m den 1 januari 2021 bedrivs inom Svenska Skridskoförbundet.
 
En utmanande och krävande vår och sommar ligger bakom oss med mycket osäkerhet grundet på pandemin. Men förhoppningsvis kan vi se fram emot en ny skridskosäsong med tävlingar.
 
LOK-stöd kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.
 
Har föreningen nya adressuppgifter? Hur säkerställer vi att förbundet har rätt uppgifter till föreningen?
 
Lördag eftermiddag bjuder Center of Excellence i Thialf in till den sista i serien av live streamad träning. Simon Kuipers från Thialf Academy administrerar den live sända träningen med Spanien och Sverige som träningsansvariga.
 
I helgen samlades 13 personer från IFK Göteborg skridsko och IK Wega på Ruddalen för att påbörja en Steg 1 utbildning. Det var en engagerad grupp som på olika nivåer vill engagera sig för att bidra till att utveckla verksamheten i föreningarna.
 

På gång i Göteborg

(2020-06-16 22:38)
I Göteborg är det full fart på Ruddalen. Barn, unga och äldre tränar tillsammans under ledning av bla före detta elitåkare och föräldrar.
 

Rapport från styrelsen

(2020-06-16 20:41)
Förbundsstyrelsen genomförde årets fjärde styrelsemötet, ett möte som genomfördes digitalt.
 

Klubbens Sponsorer


LCB Frakt Värmland
Alltid på rull… för dig

 

 

 Sats

 

 
postiljohan

 

Scandic

 

 

      

 

 

Postadress:
Vo2 Inlines & CK - Skridsko
C/o Roland Hedén, Ekrotsvägen 13
65351 Karlstad

Kontakt:
Tel: 0706265855, 054531043
E-post: roland.heden@glocalnet.net

Se all info