Hoppa till sidans innehåll
Per Gustafson slog 300 poäng i matchen mot Värtans IK i Kungsholmen, Stockholm lördagen den 19 september.

Poänglös lördag

19 SEP 2020 21:34
Det blev inga poäng på någon av de tre matcher som Team Linköpings a-lag och farmarlag spelade. Däremot blev det en 300-slagning av PG i Kungsholmen, Stockholm. Grattis PG!
  • Skapad: 19 SEP 2020 21:34

Den lätt suddiga bilden, tagen från en filmsekvens får symbolisera och sammanfatta lördagen. Glädje över bowlingen och gemenskapen men också hur lagen denna helg gick lite på knä, haltade lite... men också att det nu bara är att knyta nävarna och komma igen!

Vi tar det från början...

Lördagen började med att a-laget packade in sig i tre bilar och åkte mot Brännkyrka i Stockholm för att spela match mot Hammarby IF BF. Teamet började bra genom att vinna två bord, där Micke/Elliot vann sitt med bara 2 poäng samt ta totalen så ledning med 3-2 till oss. Andra serien kvitterade hemmalaget till 5-5. Tredje serien ökade siffrorna lite och vi tog ledningen igen via 3-2 till oss och ett litet övertag inför sista serien med 8-7. Tyvärr tappade vi lite för mycket i sista serien och hemmalaget kunde vända matchen till knapp seger med 11-9 via 4-1 i sista serien.
Matchbäst blev hemmalagets Björn Ejderling på 804. Lagbäst blev Magnus A på 778 poäng och ett bra inhopp av Stefan som fick ihop 576 på sina tre serier. Hela matchprotokollet hittar du här

Efter den förlusten var det bara att packa ihop utrustningen, fylla på energi och bege sig till nästa hall som var Högdalen, Stockholm. Andra matchen spelades mot Värtans IK som inledde matchen bäst och vann första serien med 3-2. Andra serien klev PG in som börjat som reserv och han dundrade in 12 strike och 300 poäng samtidigt som hela laget spelade riktigt bra och fick ihop matchens högsta omgångssiffror på fina 1741 poäng! Hemmalaget knep ett bordspoäng så det blev 4-1 till oss och ledning efter halva matchen med 6-4. Tyvärr plockade Värtans in vårt övertag i tredje serien när de kontrade med 4-1 till dem. Riktigt jämnt även i denna match men med ett övertag till hemmalaget med 8-7 inför sista serien. Tror kanske inte någon i laget vill prata så mycket om sista serien, det blev full pott till hemmalaget och ännu en svidande förlust, denna gång med 13-7. 
Matchbäst efter fyra bra serier blev Petri på 860 poäng och även Jan-E tog sig över 800-strecket med sina 807 poäng. Högsta slagningen i klubben får vi nog säga att PG hade med sina 650 på tre serier. Stort grattis till Per för 300-slagningen! Hela matchprotokollet hittar du här

Samtidigt hemma i Sporthallen spelade Farmarlaget mot Vingåkers BK. Det blev en förhållandevis jämn start även om vi hade lite låga poäng på vissa bord. Tyvärr plockade Vingåker hem flest banpoäng. Andra serien sjönk siffrorna ytterligare och vi lyckades bara vinna ett bord genom Putte/Robban. Det innebar att ställningen var 3-7 efter att halva matchen var spelad. Tredje serien ryckte vi upp oss lite och ett litet tag levde förhoppningen om full pott men tyvärr tappade vi två bord så 3-2 till oss matchen var fortfarande öppen. Underläge med 6-9 inför sista serien och huvudena hängde lite på våra spelare. Vi lyckades vinna två bord men Vingåker fick också två bord och totalen. Kägelpoängen var väldigt jämn och totalt skiljde det bara 20 poäng 5528-5548 så banpoängen med förlust 8-12 kändes hårt. 
Matchbäst blev Vingåkers Magnus Johansson på 817 poäng. Lagbäst hos oss blev Patrik på 781 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

Klubbens nya logotype

Info om ostleverans

Klubbens Sponsorer

 

 

 

Kom & se våra hemmamatcher i;

 

 

Postadress:
Team Linköping BC - Bowling
Patrik Franzén, Herrebrogatan 25
60380 Norrköping

Kontakt:
Tel: 0701614306
E-post: This is a mailto link

Se all info