Hoppa till sidans innehåll

Tunga förluster

16 FEB 2020 19:22
Det gick inte riktigt som planerat i helgens matcher för vårt a-lag och våra farmare. Båda lagen hade bortamatcher även om farmarna spelade i Sporthallen mot Zorrow.
  • Skapad: 16 FEB 2020 19:22

Klubbens a-lag åkte till Västervik för en viktig match mot Domino när det gällde att försöka ta en kvalplats till allsvenskan. Tyvärr blev det en oväntad och lite dramatisk start när Magnus A redan i andra rutan tvingades bryta p g a höftproblem. Att bryta inne i en serie innebär att reserven får gå in och avsluta serien men att laget sedan inte kan byta in den spelaren igen. Tur i oturen var det en enkel bortamatch. Stefan gick in och laget gjorde trots allt en riktigt grym start och tog hem serien med 1-4 i banpoäng. 
Sedan vaknade hemmalaget till liv och ökade siffrorna rejält kommande serier. Andra serien var grymt jämn där lagen vann två bord vardera och det skiljde bara 9 poäng på totalen, tyvärr tippade den till hemmalaget som med det reducerade till 4-6. Tredje serien ökade hemmalaget ännu mer medan våra killar fortsatte att spela jämnt. Hemmalaget tog över ledningen med via 4-1 och inför sista serien stod det 8-7. Tyvärr var vi rätt chanslösa i sista serien då hemmalaget strajkade ihop 1845 poäng! De tog även full pott i banpoäng vilket resulterade i en tung förlust på 13-7. Totte blev den som fick ihop lagets högsta slagning med 835 poäng följt av Stefan som hade 630 på sina egna tre (och 199 på den han avslutade åt Magnus). Hela matchprotokollet hittar du här

För farmarlaget var det ett svårt och viktigt derbymöte mot Zorrow Club. Även här gjorde sjukdom en sen ändring i laguppställningen men med nio spelklara på banorna. Zorrow stod som hemmalag i derbymatchen och det var även de som tog ledningen i matchen och behöll den. Redan efter tre serier hade Zorrow avgjort matchen via 4-1 i samtliga serier och 12-3 inför sista serien. Även sista serien gick till Zorrow med 3-2 så det blev en svidande förlust med 15-5 vilket även innebar att Zorrow gick om oss i tabellen. Det innebär att vi ligger under nedflyttningsstrecket men bara en poäng efter Zorrow som ligger ovanför strecket, större glapp med 8 poäng till Sleipner som ligger trea i tabellen.
Högsta slagningen hos våra farmare hade lagledaren Patrik med 836 poäng följt av Per på 798 poäng. Hela matchprotokollet hittar du här

Nästa helg hoppas vi på lite vinster och mer poäng för våra lag. A-laget har en ny bortasväng på lördagen mot Stallis kl 10.00 i Strängnäs och Vendelsö kl 14.20 i Stockholm (Brandbergen).
Farmarna spelar på lördag kl 14.00 hemma mot Vallonen från Finspång. För reservlagets del är det äntligen match igen och det är en bortamatch på söndag kl 12.00 mot blandlaget Karlslund/Merci i Hallsberg.

Skribent: Karin Wiklund
Epost: Adressen Gömd

Klubbens nya logotype

Info om ostleverans

Klubbens Sponsorer

 

 

 

Kom & se våra hemmamatcher i;

 

 

Postadress:
Team Linköping BC - Bowling
Patrik Franzén, Herrebrogatan 25
60380 Norrköping

Kontakt:
Tel: 0701614306
E-post: This is a mailto link

Se all info