Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Tre européer och fem asiater klev in i lördagskvällens kvartar i World Cup. Ack så nära det var att Mattias Falck synts där istället för Ovtcharov. Han var två bollar ifrån.
 
Ingela Lundbäck tog sig till final i Para-VM, men där regerade sydkoreanskan Kang och vann med 11–4, 11–4, 11–5. Slutfacit: silver för Ingela, brons för Anna-Carin.
 
Tonåringarna Truls Möregårdh och Ioannis Sgouroupolos vann var sin match, men Eslövs AI föll ändå borta mot Mühlhausen i andra omgången av Champions League.
 
Det är kvinnorna, Anna-Carin och Ingela, som står bakom de svenska medaljerna i Para-VM. Ja, antalet blir två. Brons, silver eller – guld? Semifinalerna ger ett första svar.
 
Efter att ha stått utanför herrarnas World Cup i fjol är Sverige tillbaka med Mattias Falck 2018. I gruppspelet i Paris vann dansken Groth det nordiska mötet med Mattias, 4–3.
 
Bordtenniskonventet i Köping 13-14 oktober är avslutat. Som mest var vi 96 deltagare från pingisfamiljen som deltog.
 
Fyra av Sveriges sex Para-VM-spelare avancerade från grupppelet. Anna-Carin Ahlquist, Ingela Lundbäck och Alexander Öhgren var ettor och Emil Andersson tvåa.
 

Top-48 blir Top-12 igen

(2018-10-18 10:43)
Top-48 varade bara ett år. Intresset var inte tillräckligt stort så nu är vi tillbaka med ett delvis nytt upplägg av Top-12.
 
Länge gick det mesta Sveriges väg premiärdagen av Para-VM. Anna-Carin Ahlquist hann vinna sina grupp. Men så kom smällarna framåt kvällen: fyra 2–3-förluster.
 
På onsdagen går svensksextetten in i gruppspelet i Para-VM. Fyra gör sina tredje individuella VM-starter. Mest VM-van är Ingela Lundbäck med fyra. Daniel Gustafsson debuterar.
 
Truls och partnern Sabina Surjan såg bronset i Ungdoms-OS framför sig. Men det försvann i allra sista stund. Taiwans duo fick in sin tredje matchboll i avgörande dubbelsetet.
 
Truls Möregårdh tog en av sitt 16-åriga livs prydligaste skalper när han vände 0–1 till 3–1 mot ett år yngre Tomokazu Harimoto. Men det hjälpte inte, Japan semislog Europa 1.
 
Europa 1-favoriterna Truls och Sabina Surjan övertrumfade även Europa 5 och är nu nära en OS-medalj i ungdomsspelen i Buenos Aires. Men först en tuff semifinal mot Japan.
 
Hur långt ska det bära? För fjärde matchen i rad vann Truls och Sabina Surjan sina singelmatcher till 2–0 mot Italien i mixed lag i OS. Härnäst: kvarten mot Europa 5.
 
Truls och Sabina Surjan behöll skärpan genom hela gruppspelet i mixed lag i Ungdoms-OS och 2–1-besegrade Nordkorea. Åttondelen nästa och mötet med Italien.
 

TKBTK's samarbetspartners

 

Uppge koden TKBTK och få 10% rabatt på allt ni hyr hos ALADDINS.

För alla fester och party'n stora som små

Allt i arbetskläder

 

 Beställ pingis saker här!

 

Donic

 

Upplandsbro

 Yasaka 

 

Gilla Donic Facebook

 

Gilla Yasaka Facebook

 

Stöd TBBTK genom Svenska spel

  

Sting bingo

 

TKBTK's 

sponsrande supporter

 

 

 

Postadress:
Tibble-Kungsängen BTK - Bordtennis
Roy Westin, Kritstigen 8
19633 Kungsängen

Kontakt:
Tel: 070-7783103
E-post: info@tkbtk.se

Se all info