Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev November 2020

14 NOV 2020 10:49
  • Uppdaterad: 14 NOV 2020 10:49

 pastedGraphic.pngNyhetsbrev november

Om detta hade varit en helt vanlig höst hade tävlingssäsongen varit i full gång och alla Tibro KK:s duktiga åkare hade rest land och rike runt. Nu är det ju dessvärre en extremt ovanlig situation vi befinner oss alla i. Önskar så att detta nyhetsbrev bara kunde innehålla massa roliga nyheter men tyvärr kommer Covid-19 prägla största delen av informationen.

I och med de nya hårdare restriktionerna som började gälla 29 oktober och tre veckor framåt (till en början) tvingas vi ställa in helgens elitserieomgång, Lars G:s pokal. Vi kommer även att ställa in Helgessons Trophy som skulle gått av stapeln 21-22 november. Föreningen försöker att få några av de ersättningstävlingar som planeras till januari-februari om läget kring Covid-19 är förbättrat. Även SM som skulle arrangerats i Linköping 10-13 december kommer att skjutas fram till våren.

I de restriktioner som folkhälsomyndigheten presenterade 29 oktober avseende de regionerna med ökad smittspridning av covid-19 fanns det allmänna rådet att avstå från idrottsträningar, matcher och tävlingar med ungdomar födda 2005 och senare undantagna. I Tibro KK har vi genomfört en omfattande anpassningar för att kunna tillse att våra äldre tävlingsaktiva åkare kan fortsätta träna. Detta är bland annat (utöver de allmänna råd om hygien och avstånd); begränsat antal åkare på isen, ingen omklädning i omklädningsrummen utan utspritt på läktaren, ingen gemensam fysträning eller mentalträning och som tidigare gäller – INGA övriga i ishallen förutom aktiva och ledare. Tränarna utformar nya individuella scheman som måste följas. Vid sjukdom eller förhinder meddelas tränare i god tid för omplanering. För yngre åkare som ej kan knyta sina skridskor själv får förälder hjälpa till att knyta skridskorna på läktaren – föräldern lämnar därefter ishallen under träningstiden. Skridskoskolan har specialanpassade restriktioner. Separat mail kommer att gå ut till skridskoskolans deltagare

Den närmsta framtiden är mycket osäker och det är svårt att förutse vilka arrangemang som kommer kunna genomföras. Trots detta väljer vi att fortsätta planera för vårt populära mellandagsläger men med en beredskap för att detta kan behöva ställas in. Anmälan är öppen och Tibro KK:s åkare från U4 till elit deltar till en kostnad av 500kr vilket är självkostnadspris för måltiderna samt att föräldrar ställer upp och arbetar på lägret 2-3 pass/åkare. Har man ingen möjlighet att arbeta på lägret gäller fullt pris för lägret (500+3000kr) Frukost, lunch, middag och kvällsmat serveras på Fågelvikskolan. Boende kommer inte att kunna erbjudas till Tibro KK:s åkare. För anmälan och mer information, se hemsidan under fliken ”mellandagsläger 2020”. Om lägret får ställas in på grund av Covid-19 gäller full återbetalning. Ni kan redan nu anmäla önskemål om arbetspass till lägerkommittén på This is a mailto link. Anmäl gärna minst två pass och meddela förhinder att arbeta så rätt lägeravgift betalas. De tider som finns är;

  • förmiddag 06.00-13.00
  • eftermiddag 12.30-18.00
  • kväll 17.30-22.00
  • nattvakt 21.30-06.30. 
  • två ”ordningsvakter” 21.30 till ca 02.00-03.00 som har som uppgift att hålla koll på eventuella störningar utifrån då samhällssituationen ser ut som den gör kring skolgårdar. Bemannas gärna av pappor då utvändig patrullering ingår. 

Styrelsen kan även meddela att arbetet med att etablera en systerklubb ”Skövde konståkningsakademi” fortskrider. Det är svårt för våra åkare som går i skolan i Skövde att hinna med träning och skolarbete. Tidigare har ett samarbete med Skövde KK möjliggjort att erbjuda träning för Tibro KK:s åkare i Skövde på vissa tider i anslutning till skoltiden. Då detta samarbete upphörde väcktes tanken att starta en systerklubb med säte i Skövde då det är stor skillnad i priset för ishyra för externa kontra lokala klubbar. Det är viktigt att Tibro KK verkar aktivt för att våra åkare ska ha möjlighet att träna konståkning på hög nivå parallellt med sina studier. I och med Skövde konståkningsakademi kommer vi dessutom kunna få tillgång till is till ett bättre pris under försäsongsträningen. Mer information kommer fortlöpande. 

Från kommittéerna:

Aktivitetskommittén meddelar att de som ännu inte hämtat sin efterbeställning av Newbody kan göra detta skyndsamt. Kartongen står i förrådet där Tibro KK-shopen finns. Inbetalning sker snarast. 13 november är sista dag för redovisning av kryddor och godis. Inom kort kommer de populära uppesittarlotterna finnas för försäljning och i år även bingolotter för nyårsafton. Vi hoppas att dessa lotter kommer att vara lättsålda i rådande pandemisituation. Årets lusseshow kommer inte att kunna genomföras på vanligt vis. Funderingar finns kring en anpassad version utan publik som kan livesändas. Aktivitetskommittén tar gärna emot hjälp om det finns någon med mediaintresse som skulle kunna vara behjälplig med projektering för detta. 

Sponsorkommittén jobbar hårt i motvind. Alla företagare håller hårt i sina pengar och Tibro KK:s kommande arrangemang hänger lite löst. Det är svårt att hitta sponsorer. Alla uppmanas att hjälpas åt och dra i sina kontakter. För tips och material kontakta Christian på This is a mailto link.

Skridskoskolekommittén meddelar att det är stort intresse för skridskoskolan trots covid-19. Jättekul att så många barn vill lära sig åka skridskor och förhoppningsvis många som fastnar för konståkningen.

Isshowkommittén följer utvecklingen av pandemin och har som avsikt att fatta slutgiltigt beslut om isshowens vara eller icke-vara vid årsskiftet. Flera olika alternativ finns att beakta varav ett innefattar en digital version. Än lever hoppet att vi ska kunna genomföra isshowen på ett eller annat sätt. 

Lägerkommittén meddelar att lägret för A/elitåkare under vecka 44 som arrangerades i Tibro med kort varsel flöt på bra och Tibro KK har fått flera mail från åkare utifrån som berömde arrangemanget. Kul! Planering inför mellandagslägret som är öppet för åkare på alla nivåer pågår. 

På gång i november:

13 november: Sista dag för rapportering av kryddor/godis

30 november: Sista dag för anmälan till mellandagslägret samt anmälan av arbetspass på lägret.

Avslutningsvis; det råder ett pressat ekonomiskt läge för många aktörer, såväl för Tibro KK. Flera av våra inkomstbringande arrangemang som till exempel mellandagslägret och isshowen riskeras att ställas in på grund av pandemin och flera tävlingar har redan ställts in. Styrelsen söker de ersättningar som går att söka från Riksidrottsförbundet och jobbar hårt för att behålla likviditet i kassan. I nuläget planeras inga ytterligare åtgärder gällande ekonomin men läget är som sagt pressat. Uppmaningen som följer är att jobba på med försäljningarna och försök sälja även om man redan nått sitt säljmål för säsongen. Det är vår gemensamma ekonomi det handlar om och möjligheten att bibehålla de låga träningsavgifterna vi har i Tibro KK i jämförelse med många andra konståkningsklubbar. 

Till sist – när allt känns grått och kallt och covid-19 sätter stopp för det mesta roliga här i tillvaron är det viktigt att försöka hålla modet uppe. Förr eller senare kommer det mesta bli som vanligt igen – bara vi håller i och håller ut. Många barn och ungdomar påverkas mer av covid-19 än vad vi tror och då framförallt de restriktioner och den osäkerhet som följer i covid-19:s fotspår. Ta för vana att varje dag lyfta fram något positivt och inte bara prata om det negativa. Jag till exempel har covid-19 att tacka för att jag har hittat terränglöpningen i Rankås och fått det till en god och regelbunden vana. Säkert hittar ni andra också något positivt som har kommit i och med covid-19.

Styrelsen


E-post: Adressen Gömd

 

prismatibro 

 

Sponsorhuset - Bra erbjudanden som samtidigt gynnar Tibro KK

 Sponsorhuset

 

 

 

 

  Följ Tibro KK

  f  I 

 

 

Postadress:
Tibro KK - Konståkning
Gymnasiegatan 31
54332 Tibro

Besöksadress:
Gymnasiegatan 31
54332 Tibro

Kontakt:
Tel: +46708383016
E-post: This is a mailto link

Se all info