Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Tränarnas spalt"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Tränarnas spalt


12/5-2014

Hej ALLA!

Så var det över….

Allt arbete, slit, glädje, engagemang tog slut i en makalös helg. Magisk, nästan på gränsen till overklig. Vi kunde inte valt en mer passande rubrik än den vi hade i år, för det VI åstadkom blev verkligen ett mirakel!

Personligen har jag nog aldrig upplevt en sådan intensiv säsong som denna SM, EM, OS, VM, Eliserietävlingar, A-tävlingar, tester, utbildningar och så alla träningar som vi har genomfört under säsongen och på allt detta så har vi fixat en underbar isshow!

Hoppas alla har fått en välbehövlig vila och känner er taggade för nya utmaningar. Under dagarna som kommer, drar vi igång med vår barmaksträning. Jag kan inte nog understryka hur viktig denna period är för att förbereda sig inför säsong.

Varje grupp kommer via mail få info när ni börjar.

 

Då ses vi snart// Regina

 

The Miracles Of Ice

Jobbet med årets isshow ”the miracles of the ice” pågår förfullt. Samtidigt förbereder sig många åkare för sin sista tävling, och alla gör det så bra. Hoppas att alla känner hur duktiga ni är och att ni gör ett fantastiskt arbete. Är helt övertygad om att showen kommer bli helt fantastisk. Hjälp till att sprida information till ALLA, så vi får fullsatta läktare på alla föreställningar. Nu kör vi järnet några veckor till, sen är det SHOWTIME!!!

/Tränarna

 

TV-tips!

Äntligen, ett positivt och konstruktivt program om idrott och träning för ungdomar. Såg till min glädje att en god vän och klasskamrat från idrottshögskolan, Mats Mejdevi, är en av huvudpersonerna i SVT 1 serie om idrott, kvällens (ons 19 mars)  avsnitt ”Tränaren himmel och helvete”. Mats som har sin idrottsliga bakgrund i tävlingsgymnastik har specialiserat sig på att sprida vikten av att vara allsidigt tränad, (skrivit böcker, håller föreläsningar m.m). Jag tyckte att programmet var positivt och våra åkare känner säkert igen många av det som visas, då konståkning bygger på allsidighet, dessutom varvades i programmet bra tips om hur kosten bör vara och fördelas över dagen för unga idrottare. Har ni möjlighet att titta, se det i efterhand. Gå in på UR:s webbsida, ur.se TV-programmen.

/ Regina 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Säsongen 2013 är igång!!

Nu är säsongen igång på allvar, alla grupper är på is, tävlingarna har startat och, det ser bra ut!!

Härlig aktivitet på alla timmar med massor av åkare som vill lära sig konståkning. Vi har så många duktiga tränare/ledare som gör ett fantastiskt jobb med att skapa utveckling både i gruppen och för varje individ. Jag vet hur många klubbar som kämpar med att hitta tränare så vi är verkligen lyckligt lottade.

Säsongen kommer att bli fullspäckad på alla sätt; träningar (massor), tävlingar, tester, läger, kurser och som ”grand finale” så hoppas vi på OS-deltagande (FRÅN TIBRO KK!!!) samt vårt stora event ”Show, The Miracles of ice” som involverar ALLA i klubben från små till stora samt alla föräldrar. Hoppas alla ger järnet för att ge alla åkare möjlighet att bjuda upp till den bästa showen någonsin (det är alltid vårat mål att bli lite bättre varje gång).

När man, som jag, varit med så himla många år, ser man tydligt hur klubben konstant utvecklas. Jag tänker på allt jobb som alla styrelser genom åren gjort. Från första styrelsen som min pappa ledde 1967 och alla andra fram till den vi har idag. Alla med en intention att utveckla klubben. Utan dessa hade vi inte varit där vi är.

Tillbaka till säsongen. Vi kommer ha åkare som åker stjärn, klubb, A och Elitserietävlingar. Dessutom kommer vi har representanter på ISU-tävlingar samt på mästerskapstävlingar och som sagt, ev. en OS-deltagare!! Hur många klubbar kan visa upp denna bredd?  Hoppas alla känner sig stolta och delaktiga i alla framgångar som TKK får. Ni som redan kommit igång med tävlingar, sträck på er, det ser mycket bra ut!

Vi har några hockeyturneringar samt egna tävlingar som kommer att påverka lite träningstider. Vi hoppas kunna fortsätta utbytet med Skövde KK som vi gjort de senaste åren, om det skulle bli kris för någon åkare vid dess tillfällen (t.ex tävlingsförberedelse). Vi hjälper helt enkelt varandra med istider vid sådana tillfällen. Jag tror helt på att alla tjänar på att hjälpa varandra. Om man ger så får man också. På samma sätt hjälper vi tränare, från olika klubbar, också varandra på tävlingar och tester, ett måste för att få allt att gå ihop.

A-gruppen jobbade i våras med att utforma en värdegrund som vi alla kunde stå för och som ger energi till utveckling och välbefinnande.

Resultatet blev: TEAM MVG (teamkänsla, målmedvetenhet, vilja och glädje). Detta ska utmynna i MÅ BRA! Vi i A-gruppen har pratat, diskuterat och planerat hur vi ska sprida detta i oss själva, i gruppen och ut mot andra. Detta är inget som ger sig själv utan kräver en insats från oss alla. Återigen, ger man så får man tillbaka.  En önskan vore ju att detta spred sig ut till hela klubben, till alla.

Jag ser fram mot en ny utvecklande och rolig säsong.

/Regina

Inga nyheter är skapade

prismatibro 

 

Sponsorhuset - Bra erbjudanden som samtidigt gynnar Tibro KK

 Sponsorhuset

 Vegas on Ice 19-22 april 2018 

 För frågor och mer info, 070-644 46 43

        Följ Tibro KK

  f  I  t

 

 

Postadress:
Tibro KK - Konståkning
Gymnasiegatan 31
54332 Tibro

Besöksadress:
Gymnasiegatan 31
54332 Tibro

Kontakt:
Tel: +46736793435
E-post: claudia@soransgard.com

Se all info