Hoppa till sidans innehåll

Håll koll på öppettider på första sidan till höger i gula rutan.

 

Enduro


 

Svemos tävlingakalender

 

SR Enduro 2015/16

 

NT 2014-15

 

 

Tidaholms MK Enduro

 enduroteam

Enduro är ett spanskt ord som betyder uthållighet. Uthållighet kan behövas när man kör Enduro. Det kan man se om man har sett bilder från Novemberkåsan och Gotland Grand National.
I Sverige körs två typer av tävlingar. Typ 1 körs oftast med registrerade motorcyklar. Där kör man både special sträckor och transport sträckor. Där är Novemberkåsan den mest kända tävlingen. Typ 2 körs däremot som varvlopp där det oftast inte är något krav på registrerade motorcyklar. En sådan tävling är Gotland Grand National som är världens största Endurotävling.
enduro

Om du som nybörjare är intresserad att börja köra. Bör du först och främst tänka på att köpa en godkänd skyddsutrustning. Såsom hjälm, stövlar och ryggskena. Om du tänkt köpa en begagnad motorcykel ska du tänka på att nya dekaler och ny plast kan dölja många rishögar.

 

På Tidaholms motorstadium har vi ett ca 5 km långt endurospår i mycket varierad terräng. Spåret går inom motorstadions gränser så man behöver inte ha en registrerad MC. Om du är nybörjare och har funderingar på att börja köra är det bara att höra av dig till någon av oss. Välkommen på ett besök till vår motorstadion. Där brukar det alltid finnas många att fråga.

 

För att träna måste du ha ryggskena, godkänd hjälm och kraftiga stövlar. Samt en motorcykel som inte överstiger 112 db i ljudnivå.  Då det mesta av underhåll och nydragningar av spåret görs på arbetsdagar av medlemmar ser vi gärna att så många som möjligt hjälper till. Kom gärna med förbättringsförslag.
 
Under året arrangerar vi ett flertal tävlingar. Under vintern har vi våra deltävlingar i Östra Skaraborgs Vintercup. På våren har vi Labbåsstaffetten och där emellan försöker vi ordna ett klubbmästerskap. Har du funderingar kontakta gärna oss i endurosektionen, eller gå in på

svemos hemsida.

Uppdaterad: 30 JUL 2018 16:03 Skribent: Tidaholms MK

Motocross/Enduro

Öppettider:

Tis: 17:30-20:00

Lör: 10:00 - 14:00

Klicka på länken om det är öppet eller stängt.

.

Inskrivning träning

.

Träningsanvsvarig

. 

Inskrivna (endast för ansvarig)

.

Arbetstillfälle Motocross/enduro

Onsdags träning

.

Inskrivning

.

Inskrivna (endast för ansvarig)

.

 Sbf

 

Till Dej som tänkt träna cross, enduro eller trial.

Försäkringsskyddet för olicensierade förare är borttaget från banlicensen. 

Detta innebär att de helt utan licens inte får köra på Tidaholms Motorstadion.

För de som inte tänkt tävla, eller bara kanske ett KM, finns en "klubblicens" att lösa på www.svemo.se denna kostar 550:-

"Provapå" licenser kan köpas på Svemos sida.  Länk prova på licens

Postadress:
Tidaholms MK - Motorcykel och Snöskoter
Lilla Kleven 4 Daretorp
52291 Tidaholm

Kontakt:
Tel: 050220300
E-post: This is a mailto link...

Se all info