Hoppa till sidans innehåll

Nybörjare


Jag vill börja skjuta, hur gör jag?

Tierps Pistolskytteklubb bedriver pistolskytte inom ramen för Svenska Pistolskytteförbundet och Svenska Sportskytteförbundet. Vi skjuter de flesta grenar som ingår i respektive förbund, såsom banskytte, fältskytte, PPC (Precision Pistol Competition), sportpistol, standardpistol och luftpistol.

Givetvis så är vi alla nybörjare någon gång, speciellt i början..

Krutskytte

För att kunna delta i klubbens krutskytteaktiviteter och slutligen få egen vapenlicens, måste du gå en utbildning för att få pistolskyttekortet. För att få vapenlicens måste man även uppfylla krav på skjutskicklighet och varit aktiv medlem i klubben under sex månader. Vi arrangerar utbildning varje år om tillräckligt med deltagare finns. Vi tar inte in större nybörjargrupper än fem deltagare av praktiska skäl. Åldersgränsen för att deltaga är 15 år. Efter genomgången utbildning har du rätt att deltaga i alla klubbens aktiviteter samt åka på tävlingar som andra föreningar arrangerar. Innan man skaffat eget vapen finns möjlighet att låna ett av klubben.

Utbildningen bekostas av medlemmen. Detta inkluderar bl.a. ammunition under utbildningstillfällena, utbildningsmaterial samt avgift för pistolskyttekortet.

Titta i skjutprogrammet så ser du vilka skjutningar som sker uppe på Fors skjutbana. Kom dit och prata med oss så får du veta mer om hur du gör för att börja skjuta.

Luftskytte

En mycket bra inkörsport till skyttet är luftskyttet. Personer som lärt sig grunderna genom att skjuta luft får det mycket lättare även i krutskyttet. Personer som deltagit i luftskyttet under vintern har även förtur till att deltaga i krutskytteutbildningen.

Luftskyttet är också klubbens primära ungdomsverksamhet och uppskattas av både flickor och pojkar i varierande åldrar. Rekommenderad lägsta ålder är 7 år i förälders sällskap.

För att börja skjuta luftpistol är det bara att gå till vår luftpistolslokal och prata med handledarna som finns på plats så kommer de att hjälp er igång! 

Medlemsavgifter

Samtliga avgifter är för helår.

Aktiv medlem senior: 500 kr

Ungdomar, icke aktiva och stödmedlemmar: 200 kr

OBS! Man behöver inte vara medlem för att delta i luftskyttet.

Uppdaterad: 26 SEP 2013 17:41 Skribent: Joakim Wessén

Nytt skjutprogram

 


Postadress:
Tierps PSK - Skyttesport
Fors 110
81592 Tierp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: andreas.ahlin@swipne...

Se all info