Hoppa till sidans innehåll

Trafiksäkerhetspolicy


Timrå Boxningsklubb har bistra erfarenheter kring trafiksäkerhet. Mattias Ivarsson, svensk mästare och A-kandidat till OS i Barcelona 1992 förolyckades i december 1990 i en bilolycka på väg hem från arbetet i Härnösand. Till hans minne arrangerar Timrå Boxningsklubb varje år turneringen Mattias Minne.

 

Timrå BK:s styrelse och tränare har sedan dess alltid haft ett tydligt säkerhetstänkande vid våra persontransporter. Det har funnits en medvetenhet och tydlighet i att samtliga aktiva och ledare inom föreningen ska färdas så trafiksäkert som möjligt. Detta gäller resor till och från träningsläger, tävlingar och andra arrangemang som sker inom Timrå Boxningsklubb.

 

I personbilar ska samtliga sitta fastspända med trepunktsbälte. Bilen ska vara kontrollbesiktigad och däckdjupen får inte understiga gällande lag. Vid transport med minibuss gäller samma regler. De ledare som ställer upp som förare i personbil eller minibuss ska ha haft körkort i flera år och de ska även vara vana förare till vardags. De ska även vara pigga och utvilade när resorna börjar.

 

Vid längre resor med många deltagare så samarbetar vi med övriga klubbar i distriktet, till viss del beroende på ekonomi men framförallt är det ur trafiksäkerhetssynpunkt vi gör detta. Vi anlitar då bussbolag som har erfarenhet av långkörningar. Gällande kör- och vilotider ska respekteras. Oavsett vilket motorfärdmedel som används ska gällande hastigheter inte överskridas. Resor måste planeras så att det finns gott om tid för att kunna nå resmålet utan att gällande hastighetsregler överskrids. Vid mindre grupp och längre resor så försöker vi alltid att resa med kollektivtrafik såsom tåg eller buss trots att det oftast blir betydligt dyrare.

 

Vid egna tävlingar på hemmaplan så har vi alltid en praxis att gästande föreningars boxare som har längst hem får boxa klart sina matcher så tidigt som möjligt. Likväl så försöker vi även få våra egna matcher så tidigt som möjligt när vi tävlar på annan ort. Vid mycket dåligt väder så kan det bli så att resa till annan långväga ort ställs in.

 

Uppdaterad: 05 MAJ 2009 13:14

- Timrå BK:s sponsorer - 

 

 Dagbladet

PEAB

 

Folksam

 

Sundsvall Timrå
Sotningsdistrikt AB

 

Till SBF:s sida för turneringar 

 

susnet statistik

Postadress:
Timrå BK - Boxning
Per Silfver, Gammelgatan 24
86032 Fagervik

Kontakt:
Tel: 0704457947
E-post: This is a mailto link

Se all info