Hoppa till sidans innehåll

Klubbtävlingar


INFORMATION OM KLUBBTÄVLING

 

Ridskolan anordnar cirka 1-2 gånger per månad klubbaktiviteter i form av klubbtävling eller annan aktivitet.

 

Inför klubbtävling annonserar vi på vår hemsida samt sätter upp anslag på dörren utanför ridlärarnas kontor.

 

På anmälnings anslaget framgår vad det är för tävling, hoppning eller dressyr samt från vilken nivå tävlingen är. För ridskolans elever brukar vi ha från grupp 2 alternativt från grupp 3. Det är viktigt att tänka på att ridskolans hästar blir piggare på klubbtävling än vad de är då de går i grupp på ridlektion. Inför anmälan är det därför viktigt att anmäla sig på en häst som man klarar av i skritt, trav och galopp. Är du osäker så fråga din ridlärare vilken häst som kan vara lämplig.

 

På våra klubbtävlingar är alla klubbens medlemmar välkomna att delta. För ridskolans elever gäller dock att man går i grupp motsvarande det krav som det är på den aktuella tävlingen. Detta innebär att både ridskolans elever samt ryttare med egen häst deltar. Det är dock endast ridskolans elever som får delta på ridskolans hästar.

 

Vi rekommenderar att man kommer och tittar hur det går till på klubbtävling vid några tillfällen innan man själv deltar. Detta för att ta del av hur det går till, vad det innebär att delta, hur man arbetar som funktionär mm.

 

Regler för anmälan finner du på respektive anslag. Gällande tävlingens regler så går vi efter tävlingsreglementets (TR) regler som du kan finna på www.ridsport.se. Det är olika regler för dressyr respektive hoppning.

 

Nytt för i år för ridskolans elever är att vi infört att man inte får anmäla sig på nästkommande klubbtävling innan ett visst angivet datum om man deltog i den klubbtävling som var månaden innan. Det vill säga om man deltagit i januaris klubbtävling på ridskoleponny eller ridskolehäst måste man vänta med att anmäla sig till ett visst datum. Detta är för att fler skall få möjlighet att delta då vi är många som vill vara med. Denna regel gäller för hoppning respektive dressyr.

Det är obligatoriskt att ha betalt medlemsavgift för att få delta. Det är också viktigt att man betalt in start och anmälningsavgiften innan angivet datum om man deltar på ridskolehäst/ponny. Har man inte betalt in denna avgift innan det angivna datumet stryks man och reserv får möjlighet att delta.

 

Inför varje klubbtävling samlas man cirka 1 timme innan första start för att förbereda dagens tävling. På en klubbhoppning innebär det att man samlas och bygger bana och framhoppning tillsammans och på en dressyrtävling kan det innebära att ta fram eventuellt dressyrstaket. Det är deltagarna på tävlingen som hjälps åt att anordna tävlingen. Därför skall alla som anmäler sig skriva upp sig på en funktionärsuppgift i samband med anmälan. Funktionärsuppgifterna kan variera från att stå på banan, släppa in och ut ekipage till och från banan samt till och från framhoppning och framridning till att städa stallet, läktaren eller hålla cafeterian öppen. Då barn deltar är det föräldern i första hand som ansvarar för funktionärsuppgiften. Barnet kan däremot hjälpa till tillsammans med sin förälder.

 

Framridning och framhoppning sker enskilt och var och en tar eget ansvar för att värma upp sin häst. Dock finns det på varje klubbhoppning en ridlärare som kan hjälpa till vid framridningen eller framhoppningen. På framridning/ framhoppning får man vara 6 stycken samtidigt. Var och en måste därför hålla koll utefter startlistan när det är dags att börja värma upp. Startlista anslås innan tävlingen i mellangången mellan A och B manegen samt utanför ridlärarnas kontor.

 

LYCKA TILL!!

Uppdaterad: 13 APR 2016 15:30 Skribent: Ridlärarna

PH Vet logo

real logo

logo SCA

Läs mer om SCA 

_______________________________

 

Tavla Birthe Wesselhöft

Littografi av Birthe Wesselhöft

Några finns kvar att köpa! 

Kontakta kansliet

_______________________________

Väder Bergeforsen

Postadress:
Timrå HSF - Ridsport
Norra Lundvallsvägen 4
86192 Bergeforsen

Kontakt:
Tel: 060570345, 060570346
Fax: 060570349
E-post: This is a mailto link

Se all info