Hoppa till sidans innehåll

Danser


Bugg

Bugg är en typisk svensk dans och är mycket populär på dansgolven. Man dansar tjej och kille och det är en rolig dans för både barn och vuxna.

Läs mer om Bugg.

Fox

Fox är en modern form av foxtrot. Det är en pardans som oftast dansas till långsammare musik. Paret dansar närmare varandra och dansen karaktäriseras av att paret har ett flyt över dansgolvet och att dansen är mjuk och följsam.

Läs mer om Fox.

Lindy Hop

Lindy hop är en afroamerikansk dans som växte fram i Harlem på 1930-talet. Lindy hop kan ibland gå vilt till med häftiga kast men för de allra flesta utövare är det en social dans utan akrobatik som inte kräver bättre fysik än någon annan sällskapsdans. Dansen kallas också för Jitterbug, lindy eller swing.

Läs mer om Lindy Hop.

Streetdance

Streetdance är ett samlingsnamn för en rad olika danser som till en början uppstått spontant på nattklubbar, i skolan och på gator. Danserna bygger ofta på improvisation och den känsla som musiken förmedlar. Streetdans som man säger försvenskat innefattar flera stilar, till exempel: Hiphop, Breakdance, House och New Style.

Läs mer om Streetdance.

Slowbugg

Slowbugg är en dans där största delen ligger på känslan i musiken. Slowbugg dansas till långsammare musik är den vanliga buggen och mycket handlar om att ta ut mer av rörelser och anpassa till musiken.

Läs mer om Slowbugg.

Uppdaterad: 27 JUN 2018 13:09 Skribent: Ulf Ackmer

 

Du hittar oss på

         Youtube

 

  

 

 

Vi samarbetar med

Jetsettrend

Sisu

Postadress:
Tipsy Dansklubb - Danssport
Tipsy Dance Club, Box 263
37124 Karlskrona

Besöksadress:
Filmsalen, Gullberna Park
37131 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46733525987
E-post: This is a mailto link

Se all info