Hoppa till sidans innehåll

Fox


Fox är en modern form av foxtrot. Det är en pardans som oftast dansas till långsammare pop- och rockmusik eller s.k. ”dansbandsmusik”, men även snabbare buggmusik, salsa mm går bra. Paret dansar närmare varandra och har en mer avslappnad handfattning, många gånger omfamnande.

Fox karaktäriseras av att paret har ett flyt över dansgolvet och att dansen är mjuk och följsam. Precis som i bugg handlar dansen om att föra och följa. Stegen varieras mellan långsamma och snabba och anpassas utifrån musiken. Det finns inga bestämda mönster/turer som man måste följa utan det är upp till killen att hitta på eget och dansa som han själv vill. Därför behöver inte tjejerna känna till alla mönster och figurer som går att göra - de behöver "bara" lära sig att följa ...vilket i och för sig är ganska svårt, men när hon väl kan det så följer hon med lätthet de allra flesta killar.

Foxtrot är den dans som dansas mestpå vanliga danser och som är grunden i den sociala dansen. På vanlig dans förväntas alla kunna foxtrot eftersom den kan dansas av alla, till alla låtar.

Videoklipp

Vill du se några foxvideoklipp, klickar du här.

Kurs

Hösten 2020 håller inte Tipsy Dance Club några kurser i Fox.
  

Uppdaterad: 27 JUN 2018 15:47 Skribent: Mats Freij

 

Du hittar oss på

         Youtube

 

  

 

 

Vi samarbetar med

Jetsettrend

Sisu

Postadress:
Tipsy Dansklubb - Danssport
Tipsy Dance Club, Box 263
37124 Karlskrona

Besöksadress:
Filmsalen, Gullberna Park
37131 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46733525987
E-post: This is a mailto link

Se all info