Hoppa till sidans innehåll

Historia


Tipsy Dance Club bildades den 17 maj 1989. Anledningen till detta var att några killar och tjejer hade börjat träna 10-dans (som består av följande danser: Cha-cha, Samba, Rumba, Jive, Pasodoble, Modern vals, Quickstep, Slowfox, Tango, Wienervals) hos Oscar Green, flerfaldig svensk mästare i dessa danser.

Efter ca ett halvårs träning bestämde sig två av dem, Malin Svensson (numera Fransén) och Micke Månsson, för att försöka tävla. För att det skall vara godkänt att ställa upp i en tävling måste de tävlande vara medlemmar i en dansklubb och någon sådan fanns inte i Karlskrona vid denna tid, (närmaste klubb som dansade 10-dans fanns i Växjö och hette Swing). Alternativen var att gå med i den eller att bilda en egen klubb. Vi beslutade det senare alternativet!

Dansklubben bildades alltså av Oscar Green, som blev ordförande, Malin Svensson, Micke Månsson och Micke Svensson samt en handfull personer till. En dansklubb behöver förstås också ett namn! Första budet föll på ”Karlskrona Dansklubb”, men namnet var ju inte det roligaste så något annat måste hittas. Efter diverse funderingar blev det slutliga valet Tipsy Dance Club. Namnet Tipsy kommer inte, som man kanske skulle kunna tro, av den engelska översättningen = ”vingligt, ostadig” (vilket kanske skulle passa bra då man håller på att träna vissa nya turer …) utan av namnet på en speciell tur i dansen Quickstep.

För att hålla klubben igång med träningslokaler, avgifter till Svenska Danssportsförbundet mm, behövdes också inkomster. Dessa fick vi in via kurser i Cha-cha, modern vals mm, men vi startade också en nybörjarkurs i bugg, som hade börjat bli populärt. Vid denna tid hade vi förstås ingen egen lokal, istället höll vi till i Spjutsbygds IOGT-lokal, som låg ca 20 km norr om Karlskrona. Snart därefter flyttade vi in till Karlskrona, dvs. Hästö Folkets hus och senare Tullskolans gymnastiksal, vilka vi hyrde av kommunen.

Hur gick det då på första tävlingen för Malin och Micke? De vann… och på den vägen är det (även om Malin och Micke sedan länge slutat tävla). Tipsy har sedan dess haft en egen lokal, men hyr idag danslokaler i Allaktivitetshuset, Lyckeby, och vi dansar många andra och fler danser.

Uppdaterad: 22 JUN 2018 14:11 Skribent: Mikael Svensson
E-post: This is a mailto link

 

Du hittar oss på

         Youtube

 

  

 

 

Vi samarbetar med

Jetsettrend

Sisu

Postadress:
Tipsy Dansklubb - Danssport
Tipsy Dance Club, Box 263
37124 Karlskrona

Besöksadress:
Filmsalen, Gullberna Park
37131 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46733525987
E-post: This is a mailto link

Se all info