Hoppa till sidans innehåll

Motionsträning tjejer


Motionsgrupp för tjejer

Av Malin Belfrage 0490-666 94. Publicerad 2012-04-25 00:00, uppdaterad 2012-04-25

Tjejer som är sugna på att springa ibland men inte vill göra det ensamma får snart det perfekta träningsupplägget. - Vi har pratat om att starta det här i flera år, säger Esbjörn Gustafsson som ligger bakom dessa planer.

Kristin Karlsson, Fanny Ek Nordén och Therese Uddman ser fram emot att dra igång en tjejgrupp för motionärer i början av maj och hoppas att så många som möjligt vill komma och testa på.

Foto: Anders Steiner

 Tjejgrup.jpg

 

7 maj blir första samlingen för den nystartade tjejgruppen som kommer att träffas en gång i veckan. Tjust Bike & Running Clubs Esbjörn Gustafsson och Fanny Ek Nordén vill tillsammans med motionärerna Therese Uddman och Kristin Karlsson få ihop tjejer som är sugna på att springa och träna tillsammans.

- Vi ser jättemånga tjejer som är ute och motionerar alldeles ensamma och vi vet själva hur mycket roligare det är att träna i grupp, säger Esbjörn och Fanny.

- Tyvärr är det ju mest killar som tar för sig och vågar dra ihop ett gäng och träna, men jag tror att intresset för det här är minst lika stort hos tjejerna, tillägger Esbjörn.

Therese och Kristin tränar på gym tillsammans, men har aldrig sprungit utomhus ihop.

- Vi är inte vana vid att springa en massa motionslopp och så, men med det här upplägget kan alla springa, nybörjare som elitlöpare, eftersom man får göra allt i sitt eget tempo, berättar dem.

Hur är upplägget?
- Det är ju ingen vits med att samla tio tjejer och sen sticka iväg i spåret, då blir det ju ändå folk som får springa själva, utan det ska vara efter egna förutsättningar. Alla samlas vid VO-torpet och där kommer vi att ha olika stationer. Någon eller några kanske kör lite löpskolning, backträning, intervaller eller löparskola. Ingen kommer att hamna på villovägar. Sen får man välja själv om man vill avsluta passet med att springa några kilometer, menar Esbjörn och fortsätter:

- Alla har även möjlighet att få hjälp med ett personligt träningsprogram om man vill ha det. Tanken är att det ska vara roligt att röra på sig, att man ska må bra och träffa andra som är sugna på att motionera.

Gruppen är öppen för alla tjejer, oavsett ålder och motionsnivå, och man behöver inte alls tillhöra någon klubb. Passet håller på i ungefär en timme och man behöver inte känna sig tvungen att närvara, utan dyker upp de gånger man känner för det.

- Jag själv tycker att det känns mycket lättare att ge mig ut och springa eller träna om det finns en utsatt tid och grupp, ungefär som med passen på gymmet. Det blir en större löparglädje då, säger Fanny.

Kostar det något?
- Nej, det är helt gratis. Vi gör det här enbart för skojs skull och för att få igång andra tjejer. Det ligger ju lite i tiden att motionera nu och det kommer fler och fler tjejlopp. Vi hoppas att många vågar komma och ha roligt med oss, avslutar Esbjörn.

BRA SM AV FANNY BRA SM AV FANNY 2011
Sommarspelen 2011
Sommarspelen 2011
 
 
 

varvet_loparkvallar2.png

 

garpekweb

 

E-Home

Stöd Tjust Bike & Running Club

när du handlar på nätet.

logga_alone_200x72

  

Postadress:
Tjust Bike o RC - Friidrott
Esbjörn Gustafsson, Jättegatan 69
59352 Västervik

Kontakt:
Tel: 049032163
E-post: This is a mailto link

Se all info