Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Klubbnytt"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Klubbnytt


Se filmen hur Sponsorhuset fungerar!

Har du inte börjat använda Sponsorhuset ännu? Se filmen här och se hur enkelt det är att hjälpa Tjust Bike och Running Club när du ändå ska handla på nätet! 
http://youtu.be/LMg-EKyHMR0

 

 

Populärt med löparkväll

Intresset var stort när det bjöds in till den första löparkvällen inför nästa års GöteborgsVarvet. Ett 50-tal löpare fanns på plats i den sköna sensommarkvällen vid          Karstorpsfältet.

 
Träning. Tommy Bäckström, till vänster, från GöteborgsVarvet och Åke Karlsson från Tjust Bike Running Club
tog täten när den första löparkvällen genomfördes.
 Foto: Ilkka Ranta
Loparkvallar.jpg

Tjust Bike & Running Club är en av 30-klubbar från hela Sverige som har valts ut av arrangörerna till GöteborgsVarvet att få genomföra dessa löparkvällar.

– Vi såg på kartan att Västervik och området runt omkring var en vit fläck när det gäller detta. Vi hade hoppats på 20–30-tal deltagare, så vi är väldigt nöjda med responsen. Det här gynnar föreningen, men framför allt är det bra för folkhälsan, säger Esbjörn Gustafsson i Tjust Bike & Running Club.

Detta är det åttonde året i rad som GöteborgsVarvet arrangerar dessa löparkvällar.

– Det gäller att vi hittar rätt klubbar. De ska ha en träningsverksamhet och rikta in sig på rätt målgrupper samt ha bra träningsmöjligheter, säger Tommy Bäckström från GöteborgsVarvet , som var på plats när den första löparkvällen genomfördes.

– Det finns dock inga krav att man ska springa GöteborgsVarvet för att få delta, utan löparkvällarna är öppna för alla. Alla som tränar har ett gemensamt mål och det är komma i så bra form som möjligt, så att det kan genomföra loppet utan några större problem, fortsätter Tommy.

Totalt handlar det om sex löpkvällar under hösten. Sedan fortsätter det med vinterträning i december innan löparkvällarna återupptas när det blir vår så att löparna hinner slippa på formen innan det är dags för GöteborgsVarvet.

Varje löparkväll har olika tema: Distanslöpning, fartlek, långa intervaller, backträning, snabbdistans 5–10 km och avslutningsvis distanslöpning. Varje träningspass är på cirka en timme och deltagarna delas upp i olika grupper beroende på vilken nivå man är.

– Att en löpare är ensamvargar en gammal myt. Att får träna i grupp ger energi och allt flera löpare har börjat att träna tillsammans, säger Tommy.

En av deltagarna i går kväll var Inga-Lill Wall. Hon har sprungit GöteborgsVarvet tre gånger tidigare.

– Det här är jättekul att få träna i grupp och det ska bli kul att få träna under bra ledning, menar Inga-Lill Wall innan hela gruppen drog i väg på gemensam uppvärmning.

GöteborgsVarvet är världens största halvmaratonlopp. I år deltog 65 000 löpare och arrangörerna räknar med att lika många kommer till start även nästa år.

 
Inga nyheter är skapade

varvet_loparkvallar2.png

 

garpekweb

 

E-Home

Stöd Tjust Bike & Running Club

när du handlar på nätet.

logga_alone_200x72

  

Postadress:
Tjust Bike o RC - Friidrott
Esbjörn Gustafsson, Jättegatan 69
59352 Västervik

Kontakt:
Tel: 049032163
E-post: info@tjustbrc.se

Se all info