Hoppa till sidans innehåll

Seglarskola 2021


 

TKK:s seglarskole-veckor är prel 24, 25, 26 och 27.

Seglarskolegrupperna kan komma att vara mixade med både nybörjare- och fortsättnings-seglarskolebarn. Men vi försöker styra nybörjare till vecka 24, 25 och 26 och fortsättning till v. 27. Pris 1 350 kr.  

Nybörjare:På ett lekfullt sätt går vi igenom grunderna för segling, hur man riggar en båt, segelsätt, knopar, regler och självklart kommer vi segla så mycket det går! Klubben använder båt- typen Optimist som är en väldigt bra nybörjarbåt och kommer även komplettera med Topper Omega.             

Fortsättning: Vi kommer repetera och gå in lite djupare på segling; vindar, strömmar, segelsätt, knopar, regler och självklart kommer vi segla så mycket det går! Vi kommer segla Optimist och Topper Omega. 

  • Vecka 24: måndag 14/6 - fredag 18/6
  • 25: OBS! börjar söndag v. 24:20/6- torsdag 24/6                                 
  • Vecka 26: måndag 28/6- fredag 2/7
  • Vecka 27: måndag 5/7-fredag 9/7      

Första dagen är det ett kort föräldramöte i klubbstugan som gäller kommande vecka.

Seglarskolan håller på varje dag kl. 9-16 och det är bra om barnen är på plats i klubbstugan strax före kl 9.

Vi försöker ta oss ut i båtarna varje dag men får ibland göra bedömningar om vädret inte tillåter att vi ger oss ut, t ex pga hård vind, åska. 

Vi kommer ha två ansvariga instruktörer samt flera hjälpinstruktörer för att ge barnen en rolig och lärorik seglarvecka!

 

Bra att veta:

Alla som anmäler sig ska kunna simma 200 meter och vara medlem i TKK. Ingen yngre åldersgräns satt men ca 7 år och mogen för att ta ansvar för sin utrustning mm är lämpligt.

Anmälan gör ni till This is a mailto link och skriv namn, personnummer, adress, telefonnummer och mailadress till föräldrar/ annan vuxen samt ev allergier eller andra behov.

Anna Ström är ansvarig kontaktperson för seglarskole- anmälningarna och har ni frågor gällande seglarskolan kontaktar ni oss på This is a mailto link

För er som inte har egen båt under seglarskolan erbjuder klubben "plats i båt" till en kostnad av 500 kr/kurs. OBS! Klubben har begränsat antal båtar så först till kvarn! 

När ni fått bekräftelse att om delatagande i kursen: För att din anmälan ska vara giltig ska kursen vara betald och för att delta i kursen måste man vara medlem i TKK. Kursavgift 1350 kr, medlemsavgift 150,- för enskild medlem eller 350,- för familj. Del i båt vid behov 500 kr. Inbetalning sker till plusgiro 522390-4 senast 1 juni 2021. 

Att tänka på inför seglarskoleveckorna:

När barnen kommer ska de inte vara seglarklädd-ombytta, det görs senare under dagen tillsammans. Lämplig klädsel att börja dagen med kan vara träningstights/träningsbyxor, långärmad/tshirt träningströja, springskor. 

Barnen behöver ha med sig varje dag:

-flytväst

-matsäck med dricka, lunchmat, frukt till mellanmål 

-fylld vattenflaska

-vara insmord med solkräm när de kommer samt ha med egen solkräm

-ombyte 2- 3 st

-keps kan rekomenderas

-solglasögon

-seglarkläder efter väder, våtdräkt kan vara bra om man har. Underställ kan vara ett alternativ som skyddar mot te x sol och maneter.

-kolla upp att ni har godkänd försäkring om olyckan är framme.

- micro finns i klubbhuset. Beroende på dagens aktiviteter och väder bryter vi för lunch ca kl. 12. 

-på onsdagkvällarna är det mini-matchrace/poängkappsegling som barnen självklart får delta i om de vill. Efteråt tänder vi grillarna.

-på fredagarna har vi avslutningsfika kl.16 och då är föräldrar och syskon välkomna. TKK fixar saft och kaffe.

-om Tjosken är öppen finns det enklare rätter att köpa under lunchen.

 

 VUXENSEGLARSKOLA v. 24 och 25. 2 kvällar per vecka, tisdag och torsdag kl 17.30-20.30. 1200 kr
Vi seglar våra nya båtar Topper Omega där vi som deltar sätter gränsen för hur  mycket vi vill lära oss. Plats i båt ingår i priset.

 

KAPPSEGLINGSKURS JUNIOR, v. 27.
4 kvällar 17.30-20.30 mån-tor. 1000 kr

Du deltar med egen båt. Om du inte har det finns möjlighet att hyra av TKK för 200 kr/4 kvällar. Vi anpassar upplägget utifrån deltagarnas kunskaper. En mindre grupp med mer fokus på indiviuell coachning. Perfekt att addera om du deltagit på våra dagkurser under några säsonger och vill utveckla din segling. 

Uppdaterad: 16 JUN 2018 20:45 Skribent: Susanne Toft

 

 

 

Postadress:
Tjuvkils KK - Segling
Emma Johansson, Matskärsvägen 45
44275 Lycke

Kontakt:
Tel: 0703331587
E-post: tjuvkilskk@hotmail.c...

Se all info