Hoppa till sidans innehåll

Anläggningen


Smågårde Bangolf

Banor 

 

Historik kring Tofta Bangolfklubbs anläggningar

 

Tofta Minigolf klubb bildades 1975 och vår verksamhet bedrev vi vid Tofta Bad AB Minigolf och Biljardanläggning invid Tofta södra strand. Tofta Minigolfklubb fick hyra in sig vid Minigolfbanan till en symbolisk hyra och ett tillägg där det stod att föreningen skulle sköta skötseln av banorna. Detta fungerade bra och föreningen fick igång en väldigt bra ungdomsverksamhet. Här var det Ulf Nyström en av föreningens stora eldsjälar. Han startade föreningens första Minigolfsskola och fick igång en bra ungdomsverksamhet. Undertecknad kan berätta att det var här min karriär startade. I Ulfs arbete skulle det komma fram många duktiga spelare vilket ni kan läsa mera om under Tofta BGK,s förenings historia.

1982 när föreningen började att växa ur kostymen så att säga vid Tofta Bad fick vi ett erbjudande att få hyra en gammal hästhage vid Smågårde där vi skulle kunna bygga en helt egen Bangolfanläggning. (Hädanefter kommer jag att skriva Bangolf.) Vi antog erbjudandet och anlade föreningens första egna anläggning. Denna anläggning blev mycket populär och vi har haft många spännande och roliga tävlingar. Även våra gäster som har besökt banorna har tyckt att vi alltid har haft en bra och välskött anläggning. Här kan vi bara tacka våra eminenta ideelt arbetande Smågårdekommitte.

År 2000 firade föreningen 25 års jubileum. Till detta år hade föreningen ansökt om att få arrangera RM alltså SM för oldtimers. Klubben fick detta arrangemang och det beslöts då också att vi skulla byta ut våra gamla Citygolf banor, som började bli slitna till helt nya och fräscha banor, till detta för oss stora evenemang. Vi valde mellan att fortsätta med Citygolf eller att testa det ganska nya NIFO. Vi valde NIFO vilket har visat sig vara ett bra val. Det här med filtbyte har exempelvis varit väldigt lyckat och att vi inte ens har behövt fundera på att byta. Kan även säga att när vi installerade banorna så var det ett väldigt bra arbete av medlemmarna. Det enda jobbet utifrån var i stort sett NIFO med att lägga banorna på plats. I övrigt var klubbens medlemmar väldigt duktiga att ställa upp.

 

Härmed hälsar Tofta Bangolfklubb alla välkomna till Smågårde Bangolf

 

Invigning Smågårde 2000

Invigning av Smågårdes nya banor från Nifo AB. I bilden ser ni Berth Tennstedt i samspråk med Gotlands dåvarande landshövding Lillemor Arvidsson och en mediaprofil från Radio Gotland Ove Järlö.

Foto Folke Larsson Tofta BGK

 

Banor

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:20 Skribent: Thomas Haack

Svenska Bangolfförbundet Östsvenska Bangolfförbundet Nifo Sveriges Riksidrottsförbund Östsvenska Bangolfförbundet Nifo Bangolfartiklar

Postadress:
Tofta Bangolfklubb - Bangolf
C/O Maria Wedin, Irisdalsgatan 46
62142 Visby

Besöksadress:
Smågårde Tofta
62265 Gotlands Tofta

Kontakt:
Tel: 0498214835
E-post: This is a mailto link

Se all info