Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset


NATURPASSET HISINGEN
10/6 - 24/11 2018

Välkommen ut att upptäcka Hisingens Vackra Natur.

År 2018 anordnar TAIK Naturpasset i två områden under perioden 10 juni-24 november:

  • Tuve Hisingsparken från Slätta Damm och norrut
  • Backa med Backatorp och Erikslund

Det finns 25 kontroller på vardera ställe.

Naturpasset kostar 100 kr/st. Det kan också skickas till dig per brev mot portokostnad 25:-. 

Du kan köpa Naturpasset på följande ställen:

  • Beställ via mail This is a mailto link  Kostnad 100:- + 25 porto=125:-
  • Skicka sms till 0722003540 och beställ.     Kostnad 100:- + 25 i porto =125:-
  • Hämtas i Tolereds klubbstuga i Tuve vid Tuve Ishall (framförallt under tisdags- och torsdagskvällar när det är aktivitet i stugan).   Kostnad 100:-
  • Hämtas på Backa och Tuve Motionscentraler.   Kostnad 100:-

Skriv upp dig på listan på respektive ställe och maila oss när du tagit ett naturpass samt swisha betalning till 0722003540 och ange ditt namn.

Vad är Naturpasset?
Tolereds AIK arrangerar varje år Naturpasset under maj- oktober. Naturpasset står för en trivsam skogsvistelse med kartan i handen. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna.

Naturpasset har genom årens lopp blivit en av landets populäraste friskvårdsaktiviteter. Det är en efterföljare till vad som tidigare kallades för TRIM-orientering. Hundratusentals svenskar har använt Naturpasset för att komma ut i naturen, på egen hand eller i sällskap med familj och vänner.
Du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra. Men det är klart att en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken.

Hur går det till?
Naturpasset innehåller en karta med kontroller över ett populärt närområde. Kontrollpunkterna varierar mellan lätta och lite svårare. Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis.

Kontrollerna kan besökas när som helst, om så önskas uppdelat på flera tillfällen, och utan någon tidspress. Det finns igen tidtagning. På varje kontroll finns en stolpe, med kontrollens nummer och en bokstav. Du visar att du besökt kontrollerna genom att skriva bokstavskoderna på det medföljande startkortet. Deltagare i Naturpasset som skickar in sitt startkort är med i en utlottning av trisslotter. Skicka startkorten till Taik Hinnebäcksgatan 41744 Göteborg. De som besökt minst 35 st kontroller erhåller ett diplom. Skriv ordet DIPLOM någonstans på startkortet om du vill ha ett diplom.

Om du dessutom vill delta i Naturpassets centrala tävling gäller det att registrera kontrollkoderna på http://naturpasset.se/Naturpassetscentralatavling. Då kan du tävla om fina priser.

Hitta andra Naturpassområden
Om du vill veta vilka andra klubbar som arrangerar Naturpasset hittar du det här: http://naturpassomraden.orientering.se

 

Lycka till i skogen

Tolereds AIK

Naturpassfoto1

Uppdaterad: 07 JUN 2018 22:39 Skribent: Robert Jerkstrand

Postadress:
Tolered-Utby Ol-klubb - Orientering
Hinnebäcksgatan
41744 Göteborg

Kontakt:
Tel: +460722003540
E-post: This is a mailto link