Hoppa till sidans innehåll

Kurt Nyström har lämnat oss

2018-09-07 08:36
KURT NYSTRÖM har lämnat oss
  • Uppdaterad: 2018-09-07 08:36

Kurt Nyström var ledare i skidsektionen under många år på 80- och 90-talen och höll igång vår skidsektion. Kurt var en ledare som fick med sig många orienteringsungdomar att även köra på skidträningar och på skidläger. Vi är många som minns att han körde skidträningar med oss på måndagar, innan snön kom. Vi körde ex. stavgång i backarna på motionsslingan i Tuve. När snön kom tog han med oss och tränade där det gick att åka även på tisdagar och torsdagar som komplement till löpträningar som orienteringssektionen ordnade.

Han kämpade också alltid med att köra upp spår i Tuve och på golfbanor så vi kunde åka. Han fixade till kartställ till ungdomar så att de kunde köra skidorienteringar.

Kurt var med på de flesta skidläger både i Mattila och Grövelsjön och lärde ungdomarna skidteknik.
På slutet av 90-talet kommer vi ihåg att filmade Kurt oss när vi åkte på dagen och på kvällen visade han oss och berättade vad vi kunde förbättra i tekniken.

Kurt utmärkte sig exempelvis på ett av skidlägren när han med sitt sisu tog täten framför ett 40-tal skidåkare i olika åldrar och efter 1-2 km kommenderade stopp. Där visade han hur vi alla skulle mjuka upp med riktig skid-gymnastik, alltså med skidorna på! Detta glömmer vi aldrig! Tack Kurt för alla roliga och trevliga stunder !  Han var en riktigt engagerad ledare i klubben.

På ålderns höst var Kurt en omtyckt medlem i Elit+, och deltog i gruppens raska promenader, bastubad och fikastunder. 

Föreningen sänder sina varmaste tankar till Kurts fru, barn och barnbarn.

Styrelsen

Claes Lindegårdh

Skribent: Robert Jerkstrand
Epost: This is a mailto link

 

Postadress:
Tolered-Utby Ol-klubb - Orientering
Hinnebäcksgatan
41744 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46 (0)722 00 35 40
E-post: This is a mailto link