Hoppa till sidans innehåll

Längdskidläger i Budor

30 NOV 2018 09:02
Favorit i repris från förra året. Vi åker på en långweekend till Budor i Norge 31/1-3/2. Det finns begränsat med platser så först till kvarn gäller.
  • Uppdaterad: 30 NOV 2018 09:02

När? 31januari - 3 februari, torsdag till söndag

Var? Budor, Norge. Ca 4:45 timmar med bil från Göteborg.

Hur? Vi åker i egna bilar men försöker samåka och delar på resekostnaden. Ange i anmälan om du INTE har tillgång till bil/körkort. Måltiderna lagar vi gemensamt av medköpt mat.

För vem? För alla i Tolered Utby som tycker det är kul med längdskidåkning, vuxna som barn. Barn har lämpligen med sin förälder eller annan vuxen som tar ansvar.

Kostnad: Självkostnadspris. Boendet kommer landa på ca 1000-1500kr/person beroende på hur många vi blir och beroende på valutakursen.

Mer info: www.budor.no, vi kommer bo i stugorna Hönsehauken och Staeren precis som förra året.

Anmälan eller frågor till This is a mailto link, det finns 17 st platser så först till kvarn! Anmälan blir bindande om du inte avbokat innan julafton (om ingen annan kan ta din plats). Blir du sjuk betalar du hälften av kostnaden, resterande del delas upp av de som åker med.

 

Preliminärt program:

Torsdag:

Avresa ca kl. 9 från Göteborg, ankomst vid ca 14-15-tiden i Budor. Lunch får tas och med och ätas under bilresan (eller om någon bil vill stanna på vägkrog på vägen)

Vi packar upp och installerar oss och åker därefter ut på första skidpasset för att känna på formen och utrustningen. Middag äter vi när vi har åkt klart vårt första skidpass.

Fredag:

Under dagen fokuserar vi på teknik. Vi åker en runda på förmiddagen, ger varandra tips på skidteknik, filmar varandra när vi åker och sedan kikar vi på filmerna för att se om vi kan förbättra oss till nästa pass. På eftermiddagen tar vi en tur då vi försöker slipa på tekniken.

Lördag:

Långtur, vi packar ner varm dryck och matsäck och beger oss ut på en äventyrlig långtur tillsammans, ingen stress, bara njuta, umgås och åka så långt vi orkar. Vi stannar och tar pauser, fotar lite, njuter av det vi ser.

Söndag:

Vi checkar ut på morgonen men passar på att ta ett pass innan vi far hemmåt. Vi delar upp oss i lag och kör sprintstafett-KM innan vi beger oss tillbaka till Göteborg. Dusch efter utcheckning finns i Gjestegården.

Bra att ta med sig:

- lakan

- pannlampa

- termos

- vattenflaska

- skidor förstås och valla

- många lager skidkläder ifall det blir kallt

- liten ryggsäck för långtur

- snacks (det kommer gå åt många kalorier under helgen)

- ev. midjeväska med flaska i för dricka (en sån där man kan ha när man åker längdskidor)

- mer än 1 handduk (handduken kommer användas flitigt och inte hinna torka mellan passen)

 

inbjudan budor 2019.pdf

Skribent: Mia Gustafsson
Epost: This is a mailto link

 

Postadress:
Tolered-Utby Ol-klubb - Orientering
Hinnebäcksgatan
41744 Göteborg

Kontakt:
Tel: +460722003540
E-post: This is a mailto link