Hoppa till sidans innehåll

Om klubben


Tolered-Utby OL bildas i december 1991 som en tävlingsallians inom orientering mellan klubbarna Tolereds AIK och Utby IK.

Tolereds AIK har sitt huvudsakliga upptagningsområde på Hisingen medan Utby IK håller till i nordöstra Göteborg.

Våra klubbstugor finns i Tuve och Bergsjön.

I dagsläget har vi tillsammans ungefär 400 medlemmar.

Klubbens huvudsakliga syfte är att fungera som en gemensam tävlingsorganisation medan verksamheter som ungdom/rekrytering, tävlingsarrangemang och kartframställning sker i respektive moderklubb. Även ekonomin är separat och den som vill bli medlem blir alltså det i respektive klubb.

Under 90-talet var klubbens elit mycket framgångsrik i större sammanhang och succén kulminerade 1994 då utbyiten Jimmy Birklin blev kung på SM med guld på kort, klassisk och budkavle, då i lag med Maths Carlsson, Klas Dahlberg och Stephen Palmer. Den framgångsrika elitbrödratrion Jonas (Frölunda OL), Patrik (IFK Göteborg) och Ola Martner (GMOK) är samtliga fostrade i Tolereds AIK.

I dag ligger tyngden mer på en stark ungdomsverksamhet men klubben har alltjämt en stabil seniorgrupp och en växande andel vuxna som börjat i klubben tack vare sina barn, både erfarna orienterare och helt nybörjare.


Hjärtligt välkommen till oss i Tolered-Utby Orientering!

Uppdaterad: 25 MAJ 2018 20:55 Skribent: Mia Gustafsson

Postadress:
Tolered-Utby Ol-klubb - Orientering
Hinnebäcksgatan
41745 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link