Hoppa till sidans innehåll

Dubbla segerar för Tollered

29 APR 2014 22:37
Tollered och Fiskebäck: Det var en bra onsdag för Tollereds IF. Herrarna tog sina andra seger efter enkelt ha slagit Real Maskin hemma med 4-1 (4-1). Damjuniorerna vann borta mot Askims IK med 1-2 (0-1) efter kanske sin bästa match för säsongen.
  • Uppdaterad: 29 APR 2014 22:54

Tyvärr kunde inte rapportören vara på två ställen samtidigt men som tur var kunde vi rapportera live på Twitter från båda matcherna. Innan damjuniorerna kickade av på Apelsinplanens konstgräs stod det redan 3-0 till herrarna hemma på Spinnarvallen. Johan Svensson, Björn Mellberg och Rasmus Blomberg satte målen. Innan halvlek hade dessutom Lillis Danielsson nickat in 4-0 och Real Maskin gjort mål direkt på hörna. Rapporterna sa att det borde stått ännu mer.

Tjejerna fick rapporten innan matchstart och startade i rasade tempo. Målet var att slå herrarnas fina start vilket inte lyckades målmässigt men däremot spelade man riktigt bra fotboll. Så här bra har vi inte spelat i år. Etta på bollen, fantasi, säkra bakåt - riktigt mogen fotboll. Ida Sundberg nickade in 1-0 på hörna, snyggt. Sanna Wendel Johansson hade en ribban och Clara Wernbo och Lisa Eklund skapade för fullt. Tre fyra mål hade inte varit orättvist.

Vad som sedan hände på Spinnarvallen kan inte förklaras. Tollered slutade spela efter den så fina första halvleken och resultatet skrivs till 4-1. Ett resultat i underkant men det gäller att spela klart 90 minuter.

Damjuniorerna på Apelsinplanen slutade inte spela. Clara Wernbo satt 2-0 i den 57:e minuten. Riktigt kyligt, höll bollen och sköt hårt. Sedan började matchen svänga för mycket. Askim som tidigare inte skapat så mycket började skapa på fasta situationer. 1-2 kom på hörna och sedan har man en bra chans till men Julia Klinger räddade.

6 poäng till Tollereds IF och vi firar Valborg med toppkänning i båda serierna.

Skribent: Tollereds IF
E-post: This is a mailto link

 

>

 

 

Postadress:
Tollereds IF - Fotboll
Gamla Sågvägen 10
44850 Tollered

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info