Hoppa till sidans innehåll

Leif och Lennart i fotbollens finrum

15 MAJ 2018 21:40
TOLLERED: Två av våra fantastiska medlemmar är from den 26 maj med i Göteborgs Fotbollsförbunds finrum. Då blir Leif Säll och Lennart Svantesson invalda i Göteborgsfotbollens Hall Of Fame vid en ceremoni i Göteborg.
  • Skapad: 15 MAJ 2018 21:40

Tollereds IF kan stolt berätta att våra fantastiska legendarer Lennart Svantesson och Leif Säll invalts i Göteborgsfotbollens Hall of Fame! De kommer att äras och förevigas under en ceremoni den 26:e maj. 
Givetvis uppvaktade vi Leif och Linkan när vi fick beskedet. Det är roligt att deras ovärderliga arbete för Tollereds IF uppskattas även av förbundet.

Leif Säll:

Leif är föreningens kassör.  Denna post har han haft i nästan 40 år, med undantag för åren 1978-1979 då han var ordförande. Denne man arbetar i det tysta, men är effektiv och har full kontroll över föreningens ekonomi trots 82 år fyllda. Många spelare, tränare och styrelsemedlemmar har kommit och gått, men Leif har bestått. Trots sjukdom har han fortsatt sköta kontering, medlemsregister samt ansökningar. Det är få ideella föreningar förunnat att ha en sådan plikttrogen kassör.

Tollered som ort har genomgått stora förändringar sedan tillverkningsindustrin lades ner, men Leif har hanterat ekonomiska  upp- och nedgångar på ett utmärkt sätt. Tollereds IF är en välmående förening med kommunens lägsta medlemsavgift. Förutom sina många år som kassör, har Leif hjälpt många andra föreningar i Tollered med bokföring.

Lennart Svantesson

Lennart har haft många roller i Tollereds IF, allt från spelare på 70-talet, tränare för herrlaget under 80- och 90-talen, styrelseledamot samt ordförande under perioderna 1971-1976 och 2000-2007. Idag är Lennart vice ordförande och sköter mycket av driften på Spinnarvallen. Om man nämner Tollereds IF så känner de flesta till ”Linkan”. Hans insatser har varit ovärderliga för föreningen. Idag är Lennart pensionär. Trots det lägger han mycket tid på skötseln och styrelseuppdrag i föreningen.

 Både Leif och Lennart har varit föreningen trogen. Det är till stor del deras förtjänst att föreningen idag är levande.  De tjänar även som förebilder och mentorer för yngre styrelsemedlemmar med sin erfarenhet och kunskap.

Skribent: Tomas Granbom
E-post: This is a mailto link

 

>

 

 

Postadress:
Tollereds IF - Fotboll
Gamla Sågvägen 10
44850 Tollered

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info