Hoppa till sidans innehåll

Peter - en gentleman i alla väder!

30 NOV 2016 18:28
Tollereds IF sörjer den största av alla gentlemän som Tollered någonsin upplevt. Vår Peter Berg har lämnat oss. Det är med stor sorg Tollereds IF tar avsked av en riktigt stor man. Minnet av Peter kommer alltid leva kvar.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2016 10:40

Att skriva något om Peter Berg är som att bestiga Mount Everest utan syrgas, otränad i sandaler och shorts. Skulle alla roliga historier skrivas, alla människor han glatt nämnas och allt han gjort för Tollereds IF nertecknas skulle Bibeln vara en lättläst barnbok.

Peter Berg har betytt så mycket för både ungdomar och vuxna i Tollered med omnejd i så många år. Denna enkla man har alltid funnits där, för allt och alla. Med ett leende och en bugning vid entrén hälsade han alltid alla välkomna till Spinnarvallen.

Att ställa upp för andra var en självklarhet. Helt enkelt för att han ville, att glädja andra. Det kunde vara att köra barnen till en pingisturnering,långt bort i skogen i Västergötland, en lördag morgon. Det kunde vara att åka med sina bästa vänner Lasse och Mats till en bortamatch en regnig tisdagkväll eller att se till gymnastiksalen öppnades för barnen, trots att det inte var träning. Kom de nya människor till föreningen såg han till att de kände sig välkomna. Det spelade ingen roll vem du var, alla var alltid välkomna. Med fler Peter hade världen varit mycket bättre.

Det har varit en stor förmån för oss i Tollereds IF att ha fått umgås så mycket med Peter som vi har fått. Tillsammans har vi skrattat mycket på Spinnarvallen och på Nääs Café. Vi har tillsammans fixat och donat kring Torskabotten Runt, Pingisturneringar i Alléhallen, Alliansen, midsommar på Nääs och kring tusentals fotbollsmatcher. Vi har glatt oss över fotbollsframgångar och de få gånger det gått emot Tollereds IF har de negativa tankarna vänts till något positivt så fort Peter satt sin fot i omklädningsrummet. Han vände sorg till glädje och revanschlusta.

Men nu är denna tid slut. Peter har lämnat ansvaret vidare till oss andra tolleredare. Nu är det vi som ska se till att Tollereds IF lever kvar i 109 år till. Minst. Det är allas vår skyldighet mot Peter. Dock är vi fullt övertygade att Peter vakar över oss någonstans tillsammans med sina fotbollskompisar. På en bänk just nu sitter Peter och Lasse och hälsar på folk och drar historier om Tollereds IF matcher genom åren. I Peters positiva anda kommer vi att fortsätta driva Tollereds IF vidare. 

Vi ses igen världens bästa Peter, håll en plats på bänken till oss.

Skribent: Tollereds IF, genom Tomas Granbom
E-post: This is a mailto link

 

>

 

 

Postadress:
Tollereds IF - Fotboll
Gamla Sågvägen 10
44850 Tollered

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info