Hoppa till sidans innehåll

2011-


Säsongen 2011 blev ett mellanår för Tollereds IF i division 5A. Man placerade sig på sjunde plats. Man var ett stabilt mittenlag detta år. Detta var det sista året med Tomas Granbom som tränare.Tollereds IF hade fortfarande gott om lag. Man hade två flicklag representerade i Göteborgsserierna. Dessutom hade man ett herrjuniorlag med många spelare igång. Tillväxten verkade vara god.

Till säsongen 2012 slog Tollereds IF ihop senior och juniorlag på herrsidan. Det var inga problem för TIF att få ihop både A och B-lag. På ungdomssidan var det däremot tungt för det lilla samhället, dryga 1000 invånare. Många lag hade svårt att få ihop ett helt lag så därför försvann många spelare till både Floda och Stenkullen. När det inte byggs så mycket nytt eller inte är så stor omflyttning blir det såhär för en liten förening. 

Herrlaget gick från en tränare till tre. Robert Frisk, Lars Timmerås och Angelo Scavo, alla tre tidigare tränare för Tollereds juniorlag tog över laget. Ett bra och naturligt beslut från föreningens sida. Laget fortsatte att vara ett stabilt mittenlag och slutade till slut på åttonde plats. En klart godkänd insats av laget.

Säsongen 2013 blev tuffare för Tollered. Inledningen för herrlaget var riktigt god. Efter halva säsongen låg man med i toppen i division 5A. Sedan hände något, eller snarare hände inget bland spelarna. Träningsnärvaron var dålig och viljan att spela match var inte stor - allt utom fotboll prioriterades och under hösten vann man endast en match. Detta i sin tur resulterade i att man fick lämna division 5 och kommer att 2014 spela i division 6A. Det blev sex år i division 5 denna gång. Angelo Scavo lämnade sitt tränaruppdrag och 2014 jobbar Robert Frisk och Lars Timmerås vidare i division 6.

På ungdomssidan börjar det ljusna sakta men säkert. Tillsammans med Floda har man ett flickjuniorlag. Sedan har Tollered ett flicklag födda 2006-07 samt ett pojklag födda 2005-06. Dessutom drar vår fotbollsskola många nya spelare då antalet barn i Tollered växer sakta men säkert.

2014 var ett riktigt mellanår för herrlaget. Tändningen och närvaron fanns inte och laget slutade i mitten i tabellen. Tränare Frisk och Timmerås kände att dom gjort vad dom kunnat och tackade för sig. Tyvärr blev pojkar 05-06 för få killar och laget splittrades. Flickorjuniorerna gjorde en fin säsong och slutade 3:a i klass 2 Göteborg. Dessutom fortsatte flickor 05-06 skörda framgångar i Alliansspelet. TIF fick också ett nytt pojklag, pojkar födda 08-09 tränade av Erik Sand, Martin Andersson och Zvonko Hvizdak.

2015 blev däremot ett framgångsrikt år för Tollered. Flickjuniorerna bestämde sig för att bli damlag och fick spela i division 4A Göteborg. Osäkerhet fanns i om man skulle räcka till, en osäkerhet som med träningsmatcherna försvann. Man stod upp bra, slog några divsion 3 och 4 lag, spelade jämt med division 2 lag. När väl serien satte igång hade den krympt från 10 till 6 lag. Premiären vanns med hela 8-1 mot Angereds FC. Ett lag som senare drog sig ur. Men resultaten fortsatte i positiv riktning och när serien var slut stod man som seriesegrare.

A-lag damer

Seriesegrare 2015. Övre raden: Monica Berntsson Drake, Jenny Pettersson, Sara Ljunggren, Jessica Hasselqvist, Sanna Wendel Johansson, Camilla Hasselqvist, Clara Wernbo, Emelie Börjesson och Lena Jespersen. Undre raden: Ida Sundberg, Alexandra Karlsson, Linnea Verho, Lisa Eklund, Jenny Calocchio, Vanna Anderzén och Victoria Drake. Saknas på bild: Ebba Engström, Kajsa Jansson och Julia Klingler samt tränarna David Drake, Jonas Wernbo och Tomas Granbom

 

Herrrarna fick nya tränare inför säsongen. Jonas Torefalk fick ansvaret för laget tillsammans med nygamle Angelo Scavo. Laget fick en nytändning med nya tränare samt en hel del nya spelare. Laget slutade trea i division 6 med samma poäng som tvåan Björndammen som fick kvala till division 5. Laget hade en sämre målkvot tyvärr. Trots den sura avslutningen av säsongen med missat kval har man under året hittat ett grundspel som saknats tidigare. Man har spelat en bra fotboll. Spelarna har ställt upp på våra tränare på ett bra sätt och träningsnärvaron har varit god. Efter året valde Torefalk att lämna laget för nya utmaningar. Scavo däremot blev kvar och föreningen letade efter en ny huvudansvarig. Resultatet blev till slut landslagsmeriterade Gunnar Gíslason. Gíslason som representerat det isländska landslaget både i handboll och fotboll tog över och laget fortsatte att placera sig i toppen av division 6. 

 

Uppdaterad: 21 DEC 2017 19:30 Skribent: Tollereds IF
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Tollereds IF - Fotboll
Gamla Sågvägen 10
44850 Tollered

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info