Hoppa till sidans innehåll

TOR TAEKWONDOKLUBB


Namnet TOR har två betydelser, för det första var TOR vikingarnas gud och för det andra är TOR förkortning för Träning Och Rekreation

 

Föreningen bildades år 1989 och är medelm i Svenska Taekwondo Förbundet (STF) och alla medlemmar är försäkrade genom RF (Idrottens Riksförbund) hos Folksam. Försäkringen gäller under träningspass, tävlingar och träningsläger. Tor taekwondo klubb utövar WTF taekwondo, vilket kommer från Sydkorea och alla tekniker är på koreanska. 

 

Alla intruktörer är erfarna och har gått minst en intruktörskurs. Vi i föreningen är serisa och är absolut mot gatuvåldet och accepterar ej oseriösa medlemmar.

 

TRÄNINGSGRUPPER

Barngrupp för barn 6-9 år och 10-13 år tränar två dagar i veckan.

Vuxengrupp från 14 år tränar tre dagar i veckan.

 

TRÄNINGENS INNEHÅLL

Tjejer och killar tränar tillsammans. Varje träningspass är anpassad till den aktuella gruppen och tar hänsyn till medlemmarnas ålder, kunskapsnivå och fysiska ork. Vi har uppvärmning och strechning på ca 30 minuter och därefter 1 timmas taekwondo träning för vuxna och 45 minuter för barn.

 

Varje träning börjar med att man ställer upp i bältesordning och hälsar på varandra med givaktställning och bugning.

Träningen innehåller sparktekniker på olika slags mitsar, i luften på varandra utan och med väst. Detta för att lära sig att sparka kotrollerat anpassat efter situationen. Även slag och blockeringar tränar vi på. Dessa tekniker används sedan i sparring/fighting-träning och poomse/mönster. 

Varje träning avlutas med att man ställer upp precis som i början och man hälsar med givaktställning och bugning.

 

GRADERING

Efter varje termin har man möjlighet att gradera sig till ett nytt bälte. På graderingen ska medlemmen visa sina kunskaper. Det som bedöms är:

Sparkteknik

Slagteknik

Blockeringsteknik

Poomse

Sparring

Kondition

Styrka

Namnen på teknikerna

Uppdaterad: 05 SEP 2013 17:01 Skribent: Linda Karlsson

Postadress:
Tor TKD - Taekwondo
Magasinsgatan 7C
41118 Göteborg

Besöksadress:
Magasinsgatan 7C
41118 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0707591104
E-post: This is a mailto link

Se all info