Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat 2015


Här kan man läsa avslöjande subjektiva referat från säsongens matcher.

Författaren tar inte ansvar för något som skrivs här....

Klicka på önskad säsong till vänster för att läsa gamla matchreferat!

 

24/6 IFK Öxnehaga - FC 2-2 (1-2)

Avslutningen på vårsäsongen blev en jämn historia. FC kanske det bättre laget men Öxnehaga giftiga i kontringar och med ett par riktigt duktiga spelare.
FC lite uddlöst tills Coach släpper in V Wallin som behöver 30 sek för att sätta ettan. Öxnehaga kvitterar men Wallin målar igen.
I paus haglar de goda råden från alla håll och samtliga är överens om att 3p ska till de Östra stadsdelarna.
Andra halvlek startar dock med att både J Losdal och "Nollan" Blick halkar på samma bananskal vilket skapar öppet mål för den gamle Tordaren Bojan Glavas som enkelt gör 2-2.
Sedan följer en böljande halvlek där FC skapar ett antal giftiga chanser för mål men Pettersson, Janmar, Wallin, Losdal har nu sumparskorna på.
Öxnehaga kontrar farligt hela tiden så slutresultatet blir nog ändå ganska rättvist.
Måste även nämna en utmärkt domarinsats av Ari Banda, stor talang både som spelare och domare.

Nu tar FC ledigt någon vecka innan de individuella träningsprogrammen tar vid.
Kollektiv träning startar tisdag 28/7 på RIP.

Matchfakta

 

16/6 IK Vista - FC 3-10 (3-4)

Märkligare & ändå mer klockren match/vinst får man nog leta efter, trots att resultatet på Vistavallen blev 10-3 i de Lilas favör.
Fantastisk sol o grönska ramade in den pittoreska arenan, när FC klev på för att ge Vista en batalj. Snopna av lamadjursjuka, blev de lila halvt utspelade, o när Dunga köpt målvaktshandskarna på Ica, trodde nog ingen på den makalösa scenförändring som skulle ske. Än mer märkligt var att de Lile hade med sig 4-3 i halvtid, då forne kalmariten C. Persson fått dominera på mitten.
Men så hände något.
Pang pang pang bara, Offe gjorde lobbmål som Messi blivit avis på, Wallin lekte sig igenom som Torbjörn Nillson, Isse o Viktor J mosade mitten, Kalle sprang sönder allt o Norsåsen spikade igen, trots diskhandskarna.
Så alla Goa lila vänner, FC tåget dånar vidare o vill ni lära er något om coachning så ring Dunga, för han fattar fortfarande inte vad som hände i andra halvlek.
Å de bästa till sist, Marco höll igen målskyttet ödmjuk som han är. Han fick ändå 30 minuter "in the light of fame" på topp.

Matchfakta

  

9/6 FC - Torpa AIS 1-0 (0-0)

I seriespelet obesegrade Torpa AIS på RIP plan 1 och risk för att någon svit skulle ändas då FC är obesegrade på plan 1, som denna kväll håller fantastisk kvalité.
FC börjar bäst men Torpa jobbar sig in i match och det är jämnt.
FC:s försvar är ramstarkt med Einefors, J Losdal, Hemgren och Sannelius. I buren finns denna kväll Rickard "Zamora" Blick som har skoskav från uppvärmningens början i nyinköpta skor från Warrior. Skavet bekymrar dock inte Blick som håller nollan.
Andra halvlek startar med att Wallin sliter sig loss och sätter 1-0. Den gode hockeyspelaren har sedan ett antal lägen att punktera matchen men han håller spänningen vid liv.
Bakåt är det fortsatt stabilt och Blick tar det som kommer igenom.
Einefors tycker sedan att det kommer att bli lite torrt på avslutningen så han tar en back vänlig som han är.
Matchen slutar med uddamålet och FC:s svit håller i sig.

Matchfakta

 

2/6 FC Real Internacional - FC 3-0 (1-0)

Ett bra motstånd med många bra bollspelare. FC skulle gjort minst ett mål på de första 10 min när de hade tre ypperliga lägen till ledningsmål.
Real får istället lite turligt första målet på en frispark där bollen ändrar riktning i muren och ställer Holmbom helt. Med ledningen stärks Real och FC får det svårare och svårare att skapa bra lägen.
I andra ramlar två mål till in och FC orkar inte resa sig. Bra match ändå mot ett duktigt motstånd.

Matchfakta

 

29/5 Solberga GIF - FC 2-0 (0-0)

Det blev en tuff utmaning mot en av seriefavoriterna SGIF, det stod klart redan innan match då Elitlopp, AW och andra fredagsmys prioriterades före en härlig fotbollsafton i Nässjö kommun vilket visade sig i 13-14 "nej tack" SMS.
Tack vare Isses fina jobb med spelarrekryteringen så räddades fullt lag av Erik Hemgren och debuterande Johan Törnblad, ett stort tack till dessa som på kort varsel möjliggjorde match.
Till råga på allt så fick FC tre skador på Sternis, Werninger och Leo i första halvlek så Luddes möjligheter till taktiska byten försvann kvickt.
Trots detta höll FC 0-0 i paus efter en bra defensiv och disciplinerat jobb.
I andra tog hemmalaget över mer och mer ganska naturligt men det dröjde ända till minut 68 och en hyfsat billig straff, innan hemmalaget ändå rättvist fick ledningen. När sedan J Losdal fyllde på backkvoten ytterligare med en kvart kvar så såg det tungt ut.
FC hade två jätte lägen till mål i andra genom Werninger och C Losdal men det ville sig inte riktigt. SGoIF fick ytterligare ett mål i slutet efter taffligt försvarsspel av Coach som fick alldeles för mycket speltid för denna ålderstigna kropp.
Bäst i FC H Pettersson och Janmar som slet berömvärt. Vi såg också en mycket fin matchcomeback av Johan Törnblad som inte spelat på minst 15 år men gjorde det fantastiskt bra. 

Matchfakta

 

20/5 Husqvarna IF - FC 2-5 (1-2)

Säker derbyseger trots några sena avhopp vilket tyder på bred trupp även 2015.
Två Viktor, Sterndahlen och Wallin, kämpar vidare i skytteligan med 2 pytsar var. Det femte var premiärmål för Leo Paulos i den lila tröjan.
Lite ovarsamt många gula kort i matchen men det säkrar ju i och för sig maltintaget på avslutningen i höst. Martin B var först med att boka in en låda finmalt.

Matchfakta

 

12/5 FC - Örserums IK 3-0 (1-0)

Hemmapremiär på riktigt gräs och på plan 1 där FC ännu inte har förlorat. Lite regntungt och planen behövde inte bevattnas innan.
Örserum unga och starka. FC också med en ovanligt orutinerad trupp.
ÖIF startar bäst med press och frenesi men FC spelar klokt och förståndigt och dagens två centarla mittfältare V Johansson och H Pettersson ser till att slaget vinns där.
1-0 kommer lite oväntat men inte desto mindre snyggt. Wallin är iskall i avslutet fint framspelad av Sterndahlen. FC fortsätter spela stabilt och Blomqvist får syna ostskivan efter en taktisk varning.
Andra halvlek startar som den första med ÖIF anstormning men Norsåsen håller rent.
I ett psykologiskt läge vräker sig Sterndahlen fram och trycker in bollen efter att H Pettersson vunnit duell med målis. Fortsatt äckligt disciplinerat spel i FC och Sternis får stänga matchen med 3-0.
Centrala mittfältet och Blomqvist/J Losdal i mittförsvaret var FC:s vassaste denna kväll. Grymt stark insats av hela truppen dock.

Highlights:
- V Johanssons bolltouch
- H Petterssons jobb
- Blomqvists balansakt för att hålla sig på rätt sida lagen
- C Losdals vänsterslägga
- Laginsatsen

Matchfakta

 

8/5 Bosnia FF, Tranås - FC 3-3 (0-1)

Andra långresan på kort tid och jet-lagen satt i benen till att börja med. Några debutanter med denna gång som alla gjorde det riktigt bra.
SmIF:s tryckerichef Fredrik L så bra att han satte 0-1 på ett fint genombrott från höger.
Norsåsen i buren denna gång och han sattes inte på några svårare prov i första halvlek. Backlinjen med Einefors, Blomqvist, J Losdal och Geller agerade alla med pondus.
I andra halvlek startar Bosnia med hög intensitet och frenesi. Det ger resultat till 1-1. FC repar dock mod och går fram till 1-3 genom Wilson, som bockar in bollen på mållinjen efter ett fint inlägg från Victor J, samt Sternis som slår ett inlägg från höger som petas in i egen bur av Bosniaförsvarare.
Här skulle FC ha parkerat bussen och stängt matchen men de spelartyperna som behövts fanns tyvärr inte att tillgå denna kväll. För mycket Hawaii och vips hade Bosnia 3-3 som blev slutresultatet i en trevlig match med bra domare och motstånd.
Matchens highlights:
- Lundqvists överstegare!!! innan 0-1.
- Wilsons upphopp??? på mållinjen. 
- Losdals musikmaskin och ölbar!

Matchfakta

 

 

29/4 Asby IF - FC 2-1 (0-1)

Snabbt ner på jorden igen då Asby vände matchen sista kvarten. Ingen reporter på plats så vi får nöja oss med...

Matchfakta

 

22/4 FC - IFK Öxnehaga 3-0 (1-0)

Vilken underbar onsdagskväll.  Solen sken, fullsatt på läktarna o en domare som skötte sig galant. Chinatown park gästades av seriefavoriiterna IFK Öxnehaga, och spelmässigt började de oxå bäst.
Coach Dunga hade dock läst sönder motståndet efter en kvart, o disponerade om laget marginellt, sen var det spel mot ett mål. Alla nyförvärv kände pressen o klev fram o visade att de var värda den lila tröjan  alla gjorde en toppmatch, men skall några nämnas, bör Lill-Bella Holmbom få en ros för ett burväkteri som FC inte varit bortskämt med.
2 ytterbackar av klass har FC fått, Pontus A o Viktor J inte bara städade, de spelade boll oxå.
Längst fram presenterade sig en annan Viktor W, som varit på plan i 2min innan han stänkte in ettan, Zlatan ville ha omnämnande för assist, nu har han fått det.   Viktor fintade sedan bort Öxnehagas försvar o tryckte in tvåan när det som bäst behövdes, skönt tyckte Ludde demon, men var matchen slut?
Nej så klart, då klev Offe Nilsson fram och dunkade upp årets projektil i krysset, vackrare kan det inte bli, o inget öga var torrt.
Avslutningsvis, fan vad gott det är o vinna... FC blir att räkna med i år!
/P Inzaghi

Matchfakta  

 

 

 

Uppdaterad: 28 JUN 2015 10:44 Skribent: Matte Werner

Vi sponsrar Tord FC!

Bildresultat för bluerange
bygginvestlogo5
comcenter_logga_ny

 

Väder Rosenlund

Postadress:
Tord FC - Fotboll
c/o Mats Larlind, Kvarnvägen 2
56139 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 0706994802
E-post: This is a mailto link

Se all info